Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OVO SE NIJE DOGODILO JOŠ OD 2. SVJETSKOG RATA: Putin poslao 340.000 vojnika u susret novopridošlim vojnicima NATO saveza

OVO SE NIJE DOGODILO JOŠ OD 2. SVJETSKOG RATA: Putin poslao 340.000 vojnika u susret novopridošlim vojnicima NATO saveza

rusija-vojskaRuski predsjednik Vladimir Putin na zapadnoj granici svoje zemlje, gdje je NATO nagomilao snage, rasporedio je dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove. Očekuje se da će poslati još desetke tisuća vojnika kao i balističke rakete

Sada na zapadnoj ruskoj granici ima oko 1.500 transportera i borbenih vozila. Sva ta vojna tehnika je modernizirana. Osim toga, zrakoplovstvo je pojačano i helikopterima “Mi-28″ i “Mi-35″. Također, poslani su i avioni “Su-35″ i dronovi koji lete na visini do 6,5 kilometara – pišu ruski mediji.

Oni dodaju da analitičari predviđaju da će Moskva na zapadnu granicu Rusije poslati još snaga.

Očekujem da Rusija pošalje dodatne trupe na svoju zapadnu granicu. Tamo je oko 340.000 vojnika, a pretpostavljam da će Putin poslati još desetine tisuća njih.

Također, vjerujem da će balističke rakete “Iskander M”, koje su u Kalinjingrad privremeno prebačene u listopadu, ostati tamo do daljnjeg. Istovremeno mislim da će još tih projektila biti poslano u Kalinjingradsko područje – kaže Martin Macaulay, profesor na Sveučilištu u Londonu.

Moskva dopremanje američke vojne tehnike i opreme vidi kao izravnu vojnu prijetnju, najveću nakon Hladnog rata.

Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Europi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad počinju zbog najmanje pogreške. Sa NATO i SAD vojnim trupama u Istočnoj Europi i bivšim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna šansa da i najmanja greška izazove rat – objašnjava Macaulay.

NATO od 2014. godine gomila trupe na istoku Europe u neposrednoj blizini granice s Rusijom.

Posljednji vojni kontigent dopremljen je tijekom vikenda. Tada su SAD u Njemačku dopremile 87 tenkova “Abrams”, 20 komada samohodne artiljerije, 136 borbenih vozila “Bradley”, stotine logističkih kamiona, transportera i “hummera”, kao i 4.000 vojnika.

Sva oprema i vojnici bit će raspoređeni po Estoniji, Latviji, Litvi, Poljskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.
 
(Informer)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,