Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OVO SE NIJE DOGODILO JO┼á OD 2. SVJETSKOG RATA: Putin poslao 340.000 vojnika u susret novoprido┼ílim vojnicima NATO saveza

OVO SE NIJE DOGODILO JOŠ OD 2. SVJETSKOG RATA: Putin poslao 340.000 vojnika u susret novopridošlim vojnicima NATO saveza

rusija-vojskaRuski predsjednik Vladimir Putin na zapadnoj granici svoje zemlje, gdje je NATO nagomilao snage, rasporedio je dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove. O─Źekuje se da ─çe poslati jo┼í desetke tisu─ça vojnika kao i balisti─Źke rakete

Sada na zapadnoj ruskoj granici ima oko 1.500 transportera i borbenih vozila. Sva ta vojna tehnika je modernizirana. Osim toga, zrakoplovstvo je poja─Źano i helikopterima “Mi-28″ i “Mi-35″. Tako─Ĺer, poslani su i avioni “Su-35″ i dronovi koji lete na visini do 6,5 kilometara – pi┼íu ruski mediji.

Oni dodaju da analiti─Źari predvi─Ĺaju da ─çe Moskva na zapadnu granicu Rusije poslati jo┼í snaga.

O─Źekujem da Rusija po┼íalje dodatne trupe na svoju zapadnu granicu. Tamo je oko 340.000 vojnika, a pretpostavljam da ─çe Putin poslati jo┼í desetine tisu─ça njih.

Tako─Ĺer, vjerujem da ─çe balisti─Źke rakete “Iskander M”, koje su u Kalinjingrad privremeno preba─Źene u listopadu, ostati tamo do daljnjeg. Istovremeno mislim da ─çe jo┼í tih projektila biti poslano u Kalinjingradsko podru─Źje – ka┼że Martin Macaulay, profesor na Sveu─Źili┼ítu u Londonu.

Moskva dopremanje ameri─Źke vojne tehnike i opreme vidi kao izravnu vojnu prijetnju, najve─çu nakon Hladnog rata.

Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Europi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad po─Źinju zbog najmanje pogre┼íke. Sa NATO i SAD vojnim trupama u Isto─Źnoj Europi i biv┼íim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna ┼íansa da i najmanja gre┼íka izazove rat – obja┼ínjava Macaulay.

NATO od 2014. godine gomila trupe na istoku Europe u neposrednoj blizini granice s Rusijom.

Posljednji vojni kontigent dopremljen je tijekom vikenda. Tada su SAD u Njema─Źku dopremile 87 tenkova “Abrams”, 20 komada samohodne artiljerije, 136 borbenih vozila “Bradley”, stotine logisti─Źkih kamiona, transportera i “hummera”, kao i 4.000 vojnika.

Sva oprema i vojnici bit ─çe raspore─Ĺeni po Estoniji, Latviji, Litvi, Poljskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.
 
(Informer)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,