Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NAORU┼ŻAVANJE BALKANA: Osim kupovine devet novih, Merkel ─çe Srbiji donirati nekoliko Airbusovih vojnih helikoptera?

NAORU┼ŻAVANJE BALKANA: Osim kupovine devet novih, Merkel ─çe Srbiji donirati nekoliko Airbusovih vojnih helikoptera?

vucic-helikopterNjema─Źka ─çe Srbiji donirati vojne napada─Źke helikoptere, pi┼íe britanski vojni magazin IHS Jane’s Defence Weekly pozivaju─çi se na nepotvr─Ĺene izvje┼ítaje, ─Źetiri kori┼ítena Airbusova vojna helikoptera tipa ‘H145M’

Tako bi njihove zra─Źne snage imale ukupno 10 helikoptera.

Magazin koji se bavi globalnim vojnim temama i aktivnostima vojne industrije, podsje─ça i na nedavno potpisan ugovor kojim Srbija od kompanije Airbus Helicopters kupuje devet novih helikoptera ‘H145M’ – ┼íest za vojsku i tri za policijske snage.

Naime, ministarstvo obrane i MUP Srbije potpisali su 28. prosinca u Beogradu s kompanijom Airbus Helicopters ugovor o nabavci devet helikoptera (H145M).

Kroz ovu nabavku Ratno zrakoplovstvo i protuzra─Źna obrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije, opremaju se posljednjom generacijom helikoptera za izvr┼íavanje najzahtjevnijih misija – transport, traganje i spa┼íavanje, borbene misije, medicinske evakuacije, nadzor i promatranje…

Potpisani ugovor obuhva─ça: nabavku devet helikoptera H145M s pripadaju─çim paketom logisti─Źke potpore (rezervni dijelovi, alati i dokumentacija), transfer tehnologije za odr┼żavanje i popravak nabavljenih helikoptera, zatim opremanje, obuku i certifikaciju Zrakoplovnog zavoda ‘Moma Stanojlovi─ç’ kao centra za odr┼żavanje helikoptera ‘Gazela’, kao i uklju─Źivanje Zavoda u remontnu mre┼żu kompanije Airbus Helicopters.

Ugovor predvi─Ĺa i podr┼íku srpskim kompanijama i znanstveno-istra┼żiva─Źkim institucijama u cilju pribavljanja relevantnih kvalifikacija i certifikata.
 

(jutarnji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,