Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Google napravio jedan od najjačih udaraca na ALTERNATIVNE MEDIJE

Google napravio jedan od najjačih udaraca na ALTERNATIVNE MEDIJE

hillary-googleGoogle je napravio jedan od najjačih udaraca na alternativne medije kojih posljednjih godina, zahvaljujući razvitku interneta, ima sve više

Najveći pretraživač na svijetu tako je promijenio svoje algoritme koji više neće na vrh stranice izbacivati stranice koje se bave negiranjem holokausta, piše NBC News.

Do takve su odluke u Googleu došli kad su shvatili da pretraga “Je li se holokaust dogodio” izbacuje isključivo neargumentirane članke koji tvrde da do jednog od najvećih zločina u povijesti nikada nije došlo.

Na samom vrhu pretrage do prije nekoliko dana bila je jedna rasistička stranica.

“Razumjeti koje stranice najbolje odgovaraju na neko pitanje je vrlo izazovan problem i ponekad nam treba vremena da to shvatimo”, rekao je Googleov glasnogovornik koji nije konkretno govorio o ovom slučaju.

Dodao je i da je Google poboljšao svoje algoritme koji će sada izbacivati “kvalitetniji” sadržaj.

Ovaj slučaj postao je aktualan kad se Breman Museum, muzej židovske ostavštine iz Atlante, požalio da moraju platiti kako bi se pri pretragama pojavljivali ispred neonacističkog portala koji širi teorije zavjere.

Google, kao najjači pretraživač na svijetu, uživa veliko povjerenje ljudi diljem svijeta pa je njegova obaveza i odgovornost da spriječi širenje neprovjerenih i lažnih teorija koje su se posljednjih godina namnožile, ali tko će odlučivati što je lažno, a što je istina, s obzirom da su baš masovni mediji izvor propagande, lažnih vijesti i svega onoga što nema veze sa objektvinim izvještavanjem.

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,