Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » IZVOR ZDRAVLJA ZA KOJI NAM NE GOVORE: Uništite gripu i provjerite razinu svoje želučane kiseline uz pomoć sode bikarbone

IZVOR ZDRAVLJA ZA KOJI NAM NE GOVORE: Uništite gripu i provjerite razinu svoje želučane kiseline uz pomoć sode bikarbone

soda-zdravljeSaznajte i kako testirati koliki je razina želučane kiseline u vašem trbuhu i koliko sode smijete piti tijekom dana

Soda bikarbona je vrlo moćan prah, koji vam može pomoći doslovno u svemu – od liječenja do dubinskog čišćenja namještaja.

Vrlo je jeftina i lako dostupna, pa je je ljudi koriste na razne načine – umjesto dezodoransa, za liječenje prehlade, pa čak i raka.

Ali, što se dogodi kada popijete vodu u kojoj ste prethodno razmutili malo sode bikarbone?

1. Želučana kiselina

Ako popijete čašu vode s pola žličice sode bikarbone, pH vrijednost u vašem želucu će se stabilizirati. To će vam pomoći i smanjiti kiselost u vašem organizmu, za koju se vjeruje da je jedan od vodećih uzroka raka.

2. Žgaravica

Stručnjaci kažu da je žgaravica izazvana kiselinom u želucu. I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona, kako je opisano kroz prvu stavku.

3. Urinarne infekcije

Kao i stanice raka, i bakterije žive i razmnožavaju se u kiseloj sredini. Ako imate problema sa urinarnim infekcijama, pijte otopinu sode bokarbone (pola žličice na jednu čašu vode) i simptomi bi ubrzo trebali nestati.

4. Giht

Giht je zapravo upala zglobova izazvano zadržavanjem mokraćne kiseline u tijelu. Pomoću otopine sode bikarbone možete ublažiti bolove koje izaziva giht, ali i potencijalno spriječite ovo neugodno stanje.

5. Prehlada i gripa

Soda bikarbona je odličan lijek za gripu i prehladu! Ako se dugo i redovito koristi, u stanju je uništiti viruse u najranijoj fazi, ali ni sada nije kasno da počnete i oslobodite se dosadnih simptoma sezonskih bolesti.

6. Kamenje u bubrezima

Gomilanje mokraćne kiseline može uzrokovati formiranje bubrežnih kamenaca, ali svakodnevno ispijanje vode sa sodom bikarbonom može ih razbiti i spriječiti formiranje novih. Ukoliko imate problema s bubrezima, prije primjene prirodnih lijekova, konzultirajte se s liječnikom.

7. Snaga

Voda sa sodom bikarbonom popravlja fizički performans vašeg tijela. Tajna je u tome što alkalnost sode bikarbone reducira razinu mliječne kiseline koju proizvode mišići, a to pomaže da budete snažniji i energičniji.

Preporučena doza vode sa sodom bikarbonom

Prvi dan: Uzmite 6 doza – po čašu vode sa po pola žličice sode bikarbone na svaka dva sata. Voda treba biti hladna.

Drugi dan: Popijte 4 doze na svaka 3 sata

Treći dan: Ujutro i navečer uzmite po jednu dozu

Četvrti dan i nadalje: Uzimajte po jednu čašu vode s pola žličice sode svakog dana, sve dok simptomi ne nestanu.

Test razine želučane kiseline

Trebalo bi znati da želudac proizvodi solnu kiselinu, koja mu pomaže u probavi. Ona je važna zbog razgradnje proteina, pretvaranja istih u amino kiseline, sprječavanja bolesti uništavanjem opasnih bakterija i stimuliranja gušterače.

Niska razina ove kiseline može uzrokovati različite probleme, poput loše probave, žgaravice, nadutosti i zatvora.

Ako želite testirati razinu želučane kiseline, možete to učiniti kod kuće, pomoću sode bikarbone. Otopite četvrtinu žličice u 230 ml hladne vode i popijte čim se probudite natašte.

Ako podrignete u roku od 2-3 minuta, razina vaše želučane kiseline je odlična.
 
(kurir.rs)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , ,