Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » DOSTA JE! PUTIN ZATVARA MCDONALDS RESTORANE U RUSIJI

DOSTA JE! PUTIN ZATVARA MCDONALDS RESTORANE U RUSIJI

Putin-macdonaldsInspekcija je zatvorila ─Źetiri McDonalds restorana u Moskvi, u potezu koji se vidi od strane kriti─Źara kao dio rata sankcijama

Rusija je zatvorila ─Źetiri McDonald’s restorana u Moskvi zbog povreda sanitarnih zakona nakon ┼íto je dru┼ítvo za za┼ítitu potro┼ía─Źa podnijelo tu┼żbu zahtijevaju─çi da neki burgeri i milkshakeovi budu zabranjen zbog masti, proteina, ugljikohidrata i kalorija koje sadr┼że i “naveliko odudaraju prema tehni─Źkim normama”.

“Otkrivene su povrede zakona u kojima su kvaliteta i sigurnost prehrambenih proizvoda dovedeni pod sumnju i to za cijeli McDonalds lanac restorana u Rusiji”, rekla je Anna Popova, ruska ┼íefica dr┼żavne sanitarne inspekcije.

“Zlatni Lukovi McDonaldsa” su sada na ni┼ítanu Kremlja jer su veze izme─Ĺu Moskve i Washingtona pale na najni┼żu razinu jo┼í od kraja Hladnog rata.

Restorani su prisiljeni zatvoriti zbog zahtjeva u kojem se ka┼że da restorani dovode u zabludu kupce o tome ┼íto su oni zapravo jedu.

Reuters izvje┼ítava da nacionalna udruga za za┼ítitu potro┼ía─Źa tvrdi da McDonald’s obmanjuje potro┼ía─Źe o energetskoj vrijednosti svojih Cheeseburger Royalesa, Filet-o-Fisha, Cheeseburgersa i Chicken Burgersa i nutritivnoj vrijednosti svojih milkshakeova i sladoleda.

Tako─Ĺer je u priop─çeno da su Cezar sendvi─Źi u foliji i salate od povr─ça kontaminirane s koliformnim bakterijama, ┼íto ukazuju na vjerojatnost trovanja hranom.

Prema portalu Russia 24, jedna anketa je pokazala da 60% Rusa misli da bi svi McDonalda restorani trebali biti zatvoreni.

Nacionalna udruga za za prava potro┼ía─Źa objavila da je jedan od kultnih restorana koji je bio prisiljen zatvoriti na Pu┼íkinovom trgu je otvoren neposredno prije pada Sovjetskog Saveza.

The Guardian izvje┼ítava da je u McDonalds restoranima u Rusiji gotovo uvijek gu┼żva.

Tisu─çe ljudi je ─Źekalo satima u redu da proba “Big Mack” kada je prvi restoran otvoren na Pu┼íkinovom trgu u 1990., doga─Ĺaj koji je postao simbol doba intenzivnih politi─Źkih i ekonomskih promjena.

Ruska reakcija na zatvaranje restorana na Twitteru je u velikoj mjeri bila zajedljiva, a jedan korisnik je istaknuo da je McDonalds bio slu┼żbeni restoran Olimpijade u So─Źiju.

Mislite li vi da treba zatvoriti McDonalds restorane u vašoj zemlji?

Ostavite svoj komentar na našoj FB stranici NOVI Svjetski Poredak
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,