Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » PUTIN SE SMIJE ZAPADU: Pa vi nemate ni dovoljno goriva da obi─Ĺete Rusiju, o izolaciji nema potrebe govoriti!

PUTIN SE SMIJE ZAPADU: Pa vi nemate ni dovoljno goriva da obi─Ĺete Rusiju, o izolaciji nema potrebe govoriti!

putin-maloOni koji poku┼íavaju izolirati Rusiju nisu dovoljno motorizirani ni da obi─Ĺu njene granice niti za to imaju dovoljno benzina, poru─Źio je ruski predsjednik Vladimir Putin

Putin je zapadnim novinarima rekao da je Rusiju nemogu─çe izolirati od ostatka svijeta zbog njene veli─Źine i mjesta u globalnoj ekonomiji.

Tijekom nedavnog Investicijskog foruma “Rusija zove!”, Putin je ocijenio da “bilo kakva ograni─Źenja u sferi ekonomije koja se uvode iz politi─Źkih pobuda nanose ┼ítetu svima”.

On je priznao da ruska ekonomija osje─ça negativan utjecaj zapadnih sankcija, “prije svega u ograni─Źavanju izvoza tehnologija”.

Putin, me─Ĺutim, isti─Źe da je provedena “uspje┼ína makroekonomska stabilizacija” ruske ekonomije, koja se, prije svega, odra┼żava u uspje┼ínim mjerama Centralne banke usmjerenim na smanjenje inflacije.

Ruski predsjednik je rekao da ─çe u 2016. godini inflacija dosti─çi najni┼żu razinu u novijoj povijesti Rusije – spustit ─çe se ispod ┼íest posto.

Putin isti─Źe smanjenu volatilnost nacionalne valute i pove─çanje deviznih rezervi Centralne banke, koje sada iznose 400 milijardi dolara.

Prvog sije─Źnja ove godine rezerve su iznosile 368 milijardi dolara – precizirao je ruski lider.

─îisti “priljev” stranih investicija u nefinancijski sektor Rusije tijekom prvih osam mjeseci 2016. godine utrostru─Źen je i sada iznosi 3,8 milijardi dolara, a ─Źisti “odljev” kapitala je pet puta manji – iznosi 9,6 milijardi dolara, dok je u istom razdoblju pro┼íle godine iznosio 48 milijardi dolara.

Putin smatra da za rusku Vladu veliki izazov predstavlja “optimizacija prora─Źuna i pove─çanje njegove u─Źinkovitosti”.

Prora─Źun za 2017. godinu pripremljen je s planiranim deficitom od tri posto, ┼íto je prihvatljivo ─Źak i za vode─çe ekonomije svijeta – napominje ruski lider.
 
(vestinet.rs)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,