Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO JE PRAVA ISTINA: SAD uhvaćen u namještanju ruskih izbora prije 20 godina! Evo dokaza

OVO JE PRAVA ISTINA: SAD uhvaćen u namještanju ruskih izbora prije 20 godina! Evo dokaza

jeljcin-clintonSjedinjene Države su bile uhvaćene u uplitanju i lažiranju izbora u Rusiji prije dvadeset godina – činjenica koju čini se da su mainstream mediji jednostavno zaboravili

Kao što američki politički establišment i korporativni medijI i dalje ŠIRE LAŽI da su ruski hakeri ometali ovogodišnje predsjedničke izbore u Americi – mediji odbijaju podsjetiti javnost kako je američka vlada radosno hvalila i radila istu stvar u Rusiji 1996. godine.

Prije dvadeset godina, TIME Magazine je isključivo izvijestio o podvizima američkih političkih konzultanata koji su uspjeli – na radost vlade Sjedinjenih Država – osigurati pobjedu Boris Jeljcina na ruskim predsjedničkim izborima.

Pod nazivom “Intervencija spašavanja Borisa”, TIME-ov članak u podnaslovu objavljuje jezivo slične optužbe dva desetljeća kasnije – na sasvim različite načine, ali paralelne razloge:

“Tajna priča o tome kako su četiri američka savjetnika koristili ankete, fokus grupe, negativne oglase i sve druge tehnike američke kampanje za pomoć Boris Jeljcinu da pobijedi.”

Dok Amerika negira “lažne vijesti” odbacujući uspjehe alternativnih medija u izvještavanju o korupciji u stranci koju ih zajednički naziva “ruskom propagandom”, čini se da cijela zemlja zaboravlja da je Amerika eksploatirala Rusiju 1996. godine.

jeljcin-timeU stvari, ove su američki savjetnici doslovno upravljali rusim izborima te godine – i kako vrijeme samo ističe, promijenili tijek politike zemlje zauvijek.

“Rezultat je bio neizbježnan”, napisao je novinar TIME-a Michael Kramer 15. srpnja 1996.

“Prošle zime Jeljcinov rejting među građanima je bio jednoznamenkast. Postoje mnogi razlozi za njegovu promjenu sreće, ali presudan faktor je ostala tajna. Tijekom četiri mjeseca, skupina američkih političkih konzultanata je tajno sudjelovala u vođenju kampanje Jeljcina. Ovdje ću vam ispričati priču o tome kako su ovi savjetnici pomogli Jeljcin postići pobjedu koja će zadržati reforme u Rusiji.”

Zbog sve veće autoritarnosti i korumpirane ekonomske politike, Ruska populacija je bila umorna od Jeljcina i gledala da glasuje prema više tradicionalnim komunističkim vođama. No, SAD je tražio da se zadrži tijek reforme u Rusiji, jer je, kako je Kramer navedeo u magazinu TIME, Jeljcin bio “nedvojbeno najbolja nada Rusije za kretanje prema pluralizmu i otvorenom gospodarstvu.”

Dakle, Felix Braynin, blizak prijatelj s jednim od Jeljcinovih suradnika, pomogao je skovaoti plan kako bi utjecali na izbore u korist predsjednika Jeljcina – u koji je bilo uključeno: specijalizirane ankete, kampanje negativnog oglašavanja, promidžba i drugi alati tipični za američke izbore.

No, plan je morao ostati tajne – iz razumljivih razloga.

“Tajnost je bila na prvom mjestu”, rekao je Braynin vrijeme, rekavši mu da mora “naći neke Amerikance” da bi proveli ovaj plan u djelo. “Svatko je shvatio da, da su komunisti znali o tome prije izbora, oni bi napali Jeljcina kao američkog kandidata. Nama je bio jako potreban tim ljudi, ali to je bio veliki rizik”.

U stvari, ovi su američki savjetnici – iako su bili nadgledani od strane ruske obavještajne zajednice – izvodili svoju tajnu misiju kako bi osigurali Jeljcinov ponovni izbor bez mnogo diskrecije.

“Amerikanci su posjedovali vize za bezbrojne ulaske u Rusiju koje su ih identificirale da rade za ‘upravu predsjednika Ruske Federacije”, rekao je TIME.

“Staljin je imao više pozitivizma i manje negativizma nego Jeljcin”, Dresner je rekao za TIME. “Mi zapravo testirali Staljina i Jeljcina u anketama i fokus grupama. Više od 60% biračkog tijela je vjerovalo da je Jeljcin bio korumpiran, a više od 65% je vjerovalo da je uništio gospodarstvo. Mi smo bili u dubokoj, dubokoj rupi.”

Na kraju, tajni američki politički insajderi su vodili uspješni propagandni rat kojeg je bilo nesvjesno rusko stanovništvo, kogi su tijekom vremena se uvjerili da Jeljcin nije bilo tako loš, nakon svega.

“Mi smo bili dovedeni iz Amerika da pomognemo pobijediti”, rekao je Gorton za TIME.

Da ne bude zabune – bez američkog uplitanja i tajnog plana, Jeljcin ne bi mogao pobijediti u 1996. na izborima u Rusiji.

Da li se ili nije Rusija uplitala u izbore u SAD-u dvadeset godina kasnije – o kojima Amerika i CIA nema nepobitan dokaz koji još nije predstavljen – ne bi vas trebalo zaprepastiti da isti taj politički establišment tako bezbrižno manipulira medije u svoju korist.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,