Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘LAŽNE VIJESTI’ WASHINGTON POSTA: CIA objavila da je Rusija pomogla Trumpu da pobjedi na izborima

‘LAŽNE VIJESTI’ WASHINGTON POSTA: CIA objavila da je Rusija pomogla Trumpu da pobjedi na izborima

wp-cia-trump-putinCIA je u tajnom dokumentu koji je objavio Washington Post, nakon odluke Baracka Obame da se istraže navodi o hakerskim napadima tijekom predizborne kampanje, ocijenila da se Rusija uplela u američke predsjedničke izbore ne bi li pomogla Donaldu Trumpu da pobijedi.

Trumpovi suradnici odmah su odbili zaključke CIA-e.

Nekoliko sati nakon odluke Baracka Obame da obavještajne službe “temeljito istraže što se dogodilo u izbornom procesu 2016.”, list Washington Post otkrio je da je CIA u tajnom dokumentu zaključila da su osobe povezane s Moskvom poslale mrežnoj stranici WikiLeaksu, hakirane elektroničke poruke o računima bivšeg voditelja kampanje demokratske kandidatkinje Hillary Clinton, Johna Podeste i demokratske stranke.

Visoki dužnosnik upoznat s izvješćem koje su obavještajci podnijeli senatorima rekao je za Washington Post da je ruski cilj bio osigurati prednost jednom kandidatu, pomoći Trumpu da pobijedi.

Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, odbija tvrdnje da je Rusija njime manipulirala u predizbornoj kampanji.

Po ovom dokumentu CIA-e, čini se da je Moskva djelovala preko “posrednika” kako se ne bi izravno miješala.

Predsjednik SAD-a Barack Obama zatražio je da se istraže tvrdnje o cyber napadu na proces predsjedničkih izbora, te da se rezultati dostave prije 20. siječnja 2017. godine.

Glasnogovornik Bijele kuće Eric Schultz izjavio je kako ovaj zahtjev Obame nikako ne predstavlja pokušaj podnošenja žalbe na izborne rezultate.

“Mi smo se izjasnili o tome tko je pobijedio na izborima. Ne ispitujemo točnost izbornih rezultata”, kazao je Schultz.

Donald Trump je u izbornoj utrci za predsjednika SAD-a, 8. studenog ove godine, pobijedio kandidatkinju Demokratske stranke Hillary Clinton.

CIA je optužila Rusiju da je namjestila izbore u Americi, ista ona CIA koja je imala prste u organiziranju i namještanju ratova u posljednjih 50 godina u čitavom svijetu. Kakva ironija.
 
(nacional.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,