Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Po─Źinju uli─Źne borbe oko Citadele u Aleppu, Rusija i Kina sprije─Źile namjeru Obame i Zapada da spase teroriste

Po─Źinju uli─Źne borbe oko Citadele u Aleppu, Rusija i Kina sprije─Źile namjeru Obame i Zapada da spase teroriste

aleppo-citadelaSIRIJSKA VOJSKA IZBACILA ISIS IZ SAARA – NAJVE─ćE GRADSKE AGLOMERACIJE NA ISTOKU ALEPPA

Rusija i Kina stavile su danas veto na inicijativu koju je Washington ┼żelio progurati kroz Vije─çe sigurnosti Ujedinjenih naroda kao prijedlog Novog Zelanda, Egipta i ┼ápanjolske sa skrivenom namjerom da spasi Al Kaidu, ISIS i njezine satelite od potpunog poraza u isto─Źnom Aleppu.

Prijedlog rezolucije UN-A, kojom su tra┼żili sedmodnevno primirje u Alepu u ime “spa┼íavanja civila”, blokirale su vetom Rusija i Kina.

Rusija je upozorila da bi se time pobunjenicima još jednom omogućilo da se pregrupiraju.

Amerikanci su nudili formulu koju su ve─ç jednom sami nepo┼ítivali: da se razdvoje “umjereni” opozicionari od terorista iz Jebhat an-Nusra.

Na ovaj trik – ┼íto je od posebne va┼żnosti – nije nasjela ni Kina. O─Źito: rusko-kineski blok u Ujedinjenim narodima postaje oformljenijih i u─Źinkovitiji. Do sada je Peking – kada je Moskva stavljala veto – po pravilu bio suzdr┼żan.


Ina─Źe, na strani Rusije i Kine je opet glasovala Venezuela, a Angola je bila suzdr┼żana.

Ostalih 11 dr┼żava ─Źlanica Vije─ça sigurnosti UN glasale su pod dirigentskom palicom State departmenta.

Ovo zna─Źi da je sirijska vojska dobila vrijeme i priliku da dotu─Źe ameri─Źku teroristi─Źku internacionalnu u isto─Źnom Aleppu. A potom krenuti na Idlib, El-Bab, Deir-ez-Zor i Raku.

Ovo mo┼że biti politi─Źka rezdjelnica jer se ni SAD, ni Turska, a pogotovo ne Katar i Saudijska Arabija, ne─çe usuditi izravno u─çi u rat protiv Damaska.

A sirijska regularna vojska – zajedno sa svojim ┼íiitskim saveznicima – i dalje napreduje. Tempom koji obe─çava da ─çe posljednje upori┼íte terorista u isto─Źnom Aleppu pasti osjetno prije kraja prosinca.

Uostalom, danas je izbacila teroriste iz Saara, najveće gradske aglomeracije na istoku Aleppa i tako došla na korak do njegove povijesne jezgre.

Pad Saara utoliko je zna─Źajniji ┼íto je bio upori┼íte sirijske Al Kaide (Jebhat an-Nusra) i ┼íto je prva linija vladinih snaga kasno popodne ve─ç “na─Źela” kvart Safsaf koji se “naslanja” na ─Źuvenu Citadelu Aleppa.

Sirijski elektroni─Źki mediji javljaju da su po─Źele uli─Źne borbe.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,