Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » DONALD TRUMP ŠOKIRAO AMERIKU, EU I NATO: ‘Neću ratovati protiv Assada! Pa on se bori protiv terorista!’

DONALD TRUMP ŠOKIRAO AMERIKU, EU I NATO: ‘Neću ratovati protiv Assada! Pa on se bori protiv terorista!’

assad-trumpSjedinjene Države ne žele sukob s Rusijom i sirijskim predsjednikom Bashar al Assadom, ponovio je novoizabrani američki predsjednik Donald Trump

Ukoliko Sjedinjene Sržave napadnu Assada “moglo bi doći do sukoba s Rusijom i Sirijom”, rekao je Trump nedavno u intervjuu za “Wall Street Journal”, a danas je to opet ponovio.

“Ne želim se boriti protiv Assada, jer se on trenutno bori protiv terorista, a mi teroriste smatramo za neprijatelje”, izjavio je Trump.

“Moj stav je bio, vi se borite protiv Sirije, Sirija se bori Islamske države (Daesu), a morate se osloboditi Daesu-a (ISIS). Rusija je sada saveznik Sirije, a imate i Iran koji postaje moćan zbog nas, a koji je saveznik Sirije … Mi podržavamo pobunjenike protiv Sirije (Obamin stav), a nemamo pojma tko su ti ljudi”, dodao je on.

Tijekom svoje predizborne kampanje Trump je izjavio da aktualni predsjednik Sirije Bashar al Assad nije idealan sirijski lider, ali nekoliko oporbenih skupina koje bi mogle doći na vlast nakon njegove ostavke mogle bi biti i gore. Poznat vam je slučaj Libije?

On je dodao da će njegov prioritet u Siriji biti eliminirati džihadistički grupu Daesu, a ne da ukloni Assada s vlasti.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,