Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » PROGLA┼áEN RAT SLOBODI MEDIJA! Europska Unija izglasala rezoluciju kojom se zabranjuje anti-EU propaganda! Pisat ─çete samo ono ┼íto oni odrede

PROGLAŠEN RAT SLOBODI MEDIJA! Europska Unija izglasala rezoluciju kojom se zabranjuje anti-EU propaganda! Pisat ćete samo ono što oni odrede

parlament-eu-glasovanjeEuropski parlament (EP) usvojio je upravo rezoluciju o suprotstavljanju anti-europskoj kampanji u ruskim i islamisti─Źkim medijima, koje se zapravo doti─Źu i svih europskih vijesti koje ┼íire anti-EU propagandu. Prava policijska dr┼żava!

Nakon nedavnog blokiranja bankarskih ra─Źuna RT televizije u Velikoj Britaniji i izjave Mark Zuckerberga, osniva─Źa Facebooka, da su svi alternativni mediji “la┼żni mediji”, EU je napravio korak danje prema sumraku demokracije i zabrane slobodi medija.

Propaganda Rusije i islamisti─Źkih teroristi─Źkih grupa protiv EU je sve ja─Źa, upozorili su zastupnici Europskog parlamenta u rezoluciji koja je usvojena sa 304 glasova za, 179 protiv i 209 uzdr┼żana, javlja Tanjug

Ta propaganda, kako se navodi, nastoji ÔÇťiskriviti istinu, izazvati strah i podijeliti EUÔÇŁ.

U rezoluciji se isti─Źe da se EU mora suprotstaviti dezinformacijama i propagandi zemalja poput Rusije i nedr┼żavnih aktera poput takozvane Islamske dr┼żave, Al -Kaide i drugih nasilnih d┼żihadisti─Źkih grupa.

ÔÇťNeprijateljska propaganda protiv EU i njenih ─Źlanica nastoji da iskrivi istinu, izazove sumnje i podijeli EU i njene sjevernoameri─Źke partnere, paralizira proces odlu─Źivanja, diskreditira institucije EU i potakne strah i neizvjesnost me─Ĺu gra─Ĺanima EUÔÇŁ, navodi se u tekstu rezolucije.

Zastupnici rezolucijom upozoravaju da je Kremlj poja─Źao propagandu protiv EU poslije aneksije Krima i ÔÇťhibridnog rataÔÇŁ u Donbasu.

ÔÇťRuska vlada koristi ┼íirok spektar sredstava i instrumenta, poput instituta, vi┼íejezi─Źne televizije (kao npr. primjer Russia Today), pseudo novinskih agencija i multimedijskih servisa (kao npr. Sputnjik), dru┼ítvenih mre┼ża i internet botova da se suprotstavi demokratskim vrijednostima, podjeli Europu, pridobije podr┼íku doma─çih aktera i stvori percepciju neuspjelih dr┼żava u isto─Źnom susjedstvu EUÔÇŁ, navodi se u rezoluciji.


U upravo usvojenom tekstu se ukazuje i da Kremlj financira politi─Źke stranke i druge organizacije unutar EU i ┼żali zbog ÔÇťruske podr┼íke anti-EU snagamaÔÇŁ poput ekstremno desni─Źarskih stranaka i populisti─Źkih snaga.

Poslanici u rezoluciji napominju i da su EU i njeni gra─Ĺani meta IS i pozivaju zemlje ─Źlanice da blisko sura─Ĺuju kako bi za┼ítitile dru┼ítvo od poku┼íaja regrutiranja za IS i oja─Źale otpor radikalizmu, istaknuto je u priop─çenju postavljenom na stranici EP.

Oni tako─Ĺer predla┼żu da se razradi odgovaraju─ça argumentacija koja bi se suprotstavila verziji stvarnosti Islamske dr┼żave, navode─çi da je u tom cilju izme─Ĺu ostalog potrebno oja─Źati i pove─çati vidljivost muslimanskih u─Źenjaka i nau─Źnika koji imaju kredibilitet da opovrgnu propagandu IS.

ÔÇťDobila sam zadatak da opi┼íem propagandu dr┼żavnih i nedr┼żavnih aktera. ┼áto se ti─Źe Ruske Federacije, situacija je sada jasna. Posle aneksije Krima i agresije na isto─Źnu Ukrajinu mnoge zemlje su svjesne njenih dezinformacija i manipulacija,ÔÇŁ izjavila je izvjestilac Ana Fotiga, uz napomenu da je i njeno izvje┼í─çe dok ga je pripremala bio meta neprijateljske propagande.

U cilju suprotstavljanja antieuropskoj kampanji, poslanici predla┼żu da se malobrojni tim za strate┼íke komunikacije EU oja─Źa i da se vi┼íe ulo┼żi u podizanje svijesti, obrazovanje, kao i u online i lokalne medije, istra┼żiva─Źko novinarstvo i informacionu pismenost, objavljeno je u priop─çenju EP.

Zastupnici su ocijenili i da je potrebno prilagoditi komunikaciju specifi─Źnim regijama, uklju─Źuju─çi pristup informacijama na lokalnom jeziku.

Rezolucijom se na kraju poziva na produbljivanje suradnje EU i NATO u domenu strate┼íkih komunikacija i ja─Źanje tima EU za strate┼íke komunikacije.

Kada ─çe se zabraniti emitiranje ameri─Źkim medijima u Europi poput CNN-a, Fox News-a i ostalih masovnih medija koji su po propagandi daleko ispred ruskih medija.

Poslušajte što je Putin na to sve rekao:
 

 
(dnevnik.ba)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , ,