Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » EKSKLUZIVNO: Ruski znanstvenici stvorili tehnologiju kojom mogu transmutirati poznate kemijske elemente (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Ruski znanstvenici stvorili tehnologiju kojom mogu transmutirati poznate kemijske elemente (VIDEO)

periodni-sustav-elemenataRuski znanstvenici su stvorili tehnologiju koja bi omogu─çila pretvaranje bilo kojeg elementa iz periodnog sustava u drugi

Otkriće su proizvela dvija ruska teorijska i eksperimentalna znanstvenika koji prema izvješćima pokušavaju shvatiti kako snabdjevati gorivom letjelicu koristeći bilo koji element koji se nalazi u prostoru.

Tijekom konferencije za novinare, istra┼żiva─Ź Vladislav Karabanov je izjavio:

“Danas, ovdje u ┼Żenevi, mi javno objavljujemo otkri─çe i tehnologiju koja bez ikakvog pretjerivanja mo┼że biti od povijesnog zna─Źaja.

Suština tog otkrića i tehnologije svodi se na razvoj industrijskog postupka za transformaciju kemijskih elemenata u druge elemente i njihove izotope.

Ono ┼íto ─çemo pokazati danas je transmutacija bez nuklearnog reaktora, bez te┼íke vode, ili bilo ─Źega te vrste, kako bi se dobila transmutacija elemenata. Na┼í pristup transmutaciji kemijskih elemenata je po prirodi biokemijski.

Jo┼í uvijek je prerano da u potpunosti shvatimo ekonomski i civilizacijski zna─Źaj ove tehnologije. Ne bilo bi pretjerano re─çi da je ovo otkri─çe prava revolucija koja ─çe otvoriti novo poglavlje u na┼íem tehnolo┼íkom napretku. Vjerojatno kao ┼íto i zvu─Źi, ┼íto je ─Źinjenica.

Nastavlja dalje:

Izum se odnosi na podru─Źje biotehnologije i kemijske transmutacije. Radioactivne sirovine koje sadr┼że radioaktivne kemijske elemente ili izotope tretiraju se s vodenom suspenzijom bakterija roda Thiobacillus, u prisutnosti varijabilnih valentnih elemenata.

Proces dovodi do dobivanja polonija, radona, radija, aktinija, torija, protaktinija, urana, neptunija, mmericija, nikla, mangana, broma, hafnija, iterbija, ┼żive, zlata, platine, i njihovih izotopa.

Izum omogu─çuva dobivanje vrijednih radioaktivnih elemenata, provode─çi inaktivaciju nuklearnog otpada iz konverzije otpadnih radioaktivnih elemenata izotopa u stabilne izotope.

Izum se odnosi na kemijske transmutacije radioaktivnih izotopa i transformacije, odnosno umjetna proizvodnja nekih kemijskih elemenata iz drugih elemenata.

Konkretno, ova metoda omogu─çuje dobivanje rijetkih i vrijednih elemenata: polonija, radon, francija, radija, aktinija, torija, protaktinija, urana, neptunija, i razne izotope tih i drugih elemenata. (Naglasak dodan)

Pogledajte cijelu prezentaciju u videu ispod:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,