Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » EKSKLUZIVNO: Ruski znanstvenici stvorili tehnologiju kojom mogu transmutirati poznate kemijske elemente (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Ruski znanstvenici stvorili tehnologiju kojom mogu transmutirati poznate kemijske elemente (VIDEO)

periodni-sustav-elemenataRuski znanstvenici su stvorili tehnologiju koja bi omogućila pretvaranje bilo kojeg elementa iz periodnog sustava u drugi

Otkriće su proizvela dvija ruska teorijska i eksperimentalna znanstvenika koji prema izvješćima pokušavaju shvatiti kako snabdjevati gorivom letjelicu koristeći bilo koji element koji se nalazi u prostoru.

Tijekom konferencije za novinare, istraživač Vladislav Karabanov je izjavio:

“Danas, ovdje u Ženevi, mi javno objavljujemo otkriće i tehnologiju koja bez ikakvog pretjerivanja može biti od povijesnog značaja.

Suština tog otkrića i tehnologije svodi se na razvoj industrijskog postupka za transformaciju kemijskih elemenata u druge elemente i njihove izotope.

Ono što ćemo pokazati danas je transmutacija bez nuklearnog reaktora, bez teške vode, ili bilo čega te vrste, kako bi se dobila transmutacija elemenata. Naš pristup transmutaciji kemijskih elemenata je po prirodi biokemijski.

Još uvijek je prerano da u potpunosti shvatimo ekonomski i civilizacijski značaj ove tehnologije. Ne bilo bi pretjerano reći da je ovo otkriće prava revolucija koja će otvoriti novo poglavlje u našem tehnološkom napretku. Vjerojatno kao što i zvuči, što je činjenica.

Nastavlja dalje:

Izum se odnosi na područje biotehnologije i kemijske transmutacije. Radioactivne sirovine koje sadrže radioaktivne kemijske elemente ili izotope tretiraju se s vodenom suspenzijom bakterija roda Thiobacillus, u prisutnosti varijabilnih valentnih elemenata.

Proces dovodi do dobivanja polonija, radona, radija, aktinija, torija, protaktinija, urana, neptunija, mmericija, nikla, mangana, broma, hafnija, iterbija, žive, zlata, platine, i njihovih izotopa.

Izum omogućuva dobivanje vrijednih radioaktivnih elemenata, provodeći inaktivaciju nuklearnog otpada iz konverzije otpadnih radioaktivnih elemenata izotopa u stabilne izotope.

Izum se odnosi na kemijske transmutacije radioaktivnih izotopa i transformacije, odnosno umjetna proizvodnja nekih kemijskih elemenata iz drugih elemenata.

Konkretno, ova metoda omogućuje dobivanje rijetkih i vrijednih elemenata: polonija, radon, francija, radija, aktinija, torija, protaktinija, urana, neptunija, i razne izotope tih i drugih elemenata. (Naglasak dodan)

Pogledajte cijelu prezentaciju u videu ispod:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,