Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO ZA ČITAVU REGIJU: Danas bombe ne padaju s neba nego s TV ekrana (VIDEO)

EKSKLUZIVNO ZA ČITAVU REGIJU: Danas bombe ne padaju s neba nego s TV ekrana (VIDEO)

pernar-sputnikGosti emisije “Sputnik intervju” bili su ljudi koji vjeruju da je moguće oduprijeti se sustavu, velikim igrama, ali i balkanskim spletkama i sujetama, Marko Milačić, jedan od osnivača građanskog pokreta “Otpor beznađu” u Crnoj Gori, Ivan Pernar, zastupnik stranke “Živi zid” u Saboru Hrvatske i redatelj i scenarist Boris Malagurski

U trenutku kada iz Hrvatske, članice EU i NATO-a, mladi bježe u razvijenije zemlje trbuhom za kruhom, Crna Gora još jednom promatra ustoličenje višedesetljetnog režima koji čini sve da bi se primakao NATO-u.

Istovremeno, Srbija je, kako tvrde sve vlade poslije 2000. godine, na “europskom putu”, a zajednički nazivnik svim državama su korupcionaške afere, potčinjenost MMF-u i zaduženi građani.

Ipak, regiju zapljuskuje novi politički val, čiji su predvodnici naši gosti iz Hrvatske i Crne Gore, a redatelj Malagurski svojim radom također poziva na glasno “NE” ovom svjetskom poretku.

Pitali smo ih kako komentiraju izbor Donalda Trumpa za novog predsjednika SAD, ali i prosvjede protiv njega, i koliko će obrt na američkoj političkoj sceni utjecati na Europu?

Razgovarali smo i o budućnosti Europske unije u svjetlu “Brexita”, pobjede euroskeptika na izborima u Bugarskoj i Moldaviji, jačanja desnice na Starom kontinentu, ali i sve većeg bunta, koji dolazi iz najstarijih članica Europske unije, protiv establišmenta u Bruxellesu.

Goste emisije “Sputnik intervju” pitali smo i da li se u Europi i regiji vidi kraj onima koji podržavaju svjetsku politiku pod palicom SAD i Bruxellesa.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,