Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Telefonski razgovor Putina i Trumpa izazvao paniku u Bruxellesu

Telefonski razgovor Putina i Trumpa izazvao paniku u Bruxellesu

putin-trump-telefonTelefonski razgovor između predsjednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa označio je “novu eru” u američko-ruskim odnosima i izazvao paniku među čelnicima EU, piše “Daily Express”

Prema Trumpovim riječima, on će se osobno pobrinuti da dvije velike sile, koje su ranije bile konkurenti, konstruktivno surađuju. Tijekom razgovora republikanac je obećao tijesnu suradnju s ruskim liderom po međunarodnim pitanjima i time nagovijestio značajno otopljavanje u odnosima između Moskve i Washingtona, naveo je list .

Taj telefonski razgovor, koji je imao topli i pomirljivi znak, dokazuje da je Rusija konačno izašla iz sjene i da sada zauzima vodeće mjesto na međunarodnoj areni, naglasio je autor članka.

Takav razvoj situacije ne može, a da ne zabrine Bruxelles, koji se sve više plaši da će nova američka administracija istisnuti europsku politiku u zadnji plan.

Čelnici EU razumiju da jačanje veza između Moskve i Washingtona pristašama antiruske politike ne donosi ništa dobro, piše list.

Njihov strah se najočitije vidi u napadima na Trumpa, koji su porasli nakon objavljivanja rezultata američkih izbora.

Primjerice, predsjednik Europske komisije i član Bilderberg grupe Jean Claude Juncker je izjavio da milijarder na čelu SAD predstavlja prijetnju za globalnu sigurnost.

Europska unija treba se treba pripremiti za najgore. Ukoliko SAD, ubrzo nakon stupanja Trumpa na dužnost, promjeni svoj stav o Krim u odnosima između Washingtona i Bruxellesa može nastupiti težak period, zaključio je autor članka.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,