Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » RUSIJA ┼áALJE 2031. GODINE NA MJESEC PRVOG ─îOVJEKA U POVIJESTI ─îOVJE─îANSTVA

RUSIJA ŠALJE 2031. GODINE NA MJESEC PRVOG ČOVJEKA U POVIJESTI ČOVJEČANSTVA

mjesec-raketa-rusijaRaketno-svemirska korporacija “Energija” planira iskrcati prvog Rusa na Mjesec 2031. godine, priop─çio je na konferenciji u Moskvi generalni direktor korporacije Vladimir Solncev

“Nakon 2015. godine planiramo po─Źeti letove na Mjesec i privikavanje na umjetni satelit. U 2026. godini planiramo bespilotno obletiti Mjesec, a u 2027. godine lansirat modul koji mo┼że sletjeti u orbitu Mjeseca”, rekao je on, istakav┼íi da ─çe slijetanje modula na povr┼íinu Mjeseca biti izvedeno u automatskom re┼żimu.

“Godine 2029. u Mjese─Źevoj orbiti bit ─çe novi svemirski brod. U 2030. godini postavit ─çemo sebi zadatak da organiziramo let s posadom na Mjesec i sletjeti na Mjesec 2031. godine“, dodao je Solncev.

Rusija poziva Europu i SAD da zajedno razvijaju modul za slijetanje na Mjesec, istaknuo je Solncev. “Modul za polijetanje i slijetanje (na Mjesec) je ne┼íto sasvim novo ┼íto ─çemo, vjerujem, razvijati zajedno s na┼íim europskim i ameri─Źkim partnerima.

Pozivamo sve zemlje da sudjeluju u razvijanju novih primjeraka svemirske opreme i primjeni lunarnog programa”, dodao je on.

Rusija za letove na Mjesec razvija svemirski brod s posadom pod nazivom “Federacija” i planira u 2020. izvesti probni let, a da 2021. godine lansira taj brod bez posade.

Prvo lansiranje s posadom planirano je za kraj 2023., a od 2025. godine planirano je da se jednom ili dva puta godi┼ínje “Federacija” lansira na Mjesec, navodi ruska korporacija.

Solncev je izjavio i da zemlje-partneri na Me─Ĺunarodnoj svemirskoj postaji razmatraju pitanje produ┼żenja rada stanice do 2028. godine.

“Imamo potpisan sporazum o postojanju MKS do 2024. godine, a postavlja se pitanje ┼íto ─çe biti dalje nakon te godine. Mo┼żda ─çe rad MKS biti produ┼żen. Sada se razmatra da to bude do 2028. godine”, rekao je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,