Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » RUSIJA ŠALJE 2031. GODINE NA MJESEC PRVOG ČOVJEKA U POVIJESTI ČOVJEČANSTVA

RUSIJA ŠALJE 2031. GODINE NA MJESEC PRVOG ČOVJEKA U POVIJESTI ČOVJEČANSTVA

mjesec-raketa-rusijaRaketno-svemirska korporacija “Energija” planira iskrcati prvog Rusa na Mjesec 2031. godine, priopćio je na konferenciji u Moskvi generalni direktor korporacije Vladimir Solncev

“Nakon 2015. godine planiramo početi letove na Mjesec i privikavanje na umjetni satelit. U 2026. godini planiramo bespilotno obletiti Mjesec, a u 2027. godine lansirat modul koji može sletjeti u orbitu Mjeseca”, rekao je on, istakavši da će slijetanje modula na površinu Mjeseca biti izvedeno u automatskom režimu.

“Godine 2029. u Mjesečevoj orbiti bit će novi svemirski brod. U 2030. godini postavit ćemo sebi zadatak da organiziramo let s posadom na Mjesec i sletjeti na Mjesec 2031. godine“, dodao je Solncev.

Rusija poziva Europu i SAD da zajedno razvijaju modul za slijetanje na Mjesec, istaknuo je Solncev. “Modul za polijetanje i slijetanje (na Mjesec) je nešto sasvim novo što ćemo, vjerujem, razvijati zajedno s našim europskim i američkim partnerima.

Pozivamo sve zemlje da sudjeluju u razvijanju novih primjeraka svemirske opreme i primjeni lunarnog programa”, dodao je on.

Rusija za letove na Mjesec razvija svemirski brod s posadom pod nazivom “Federacija” i planira u 2020. izvesti probni let, a da 2021. godine lansira taj brod bez posade.

Prvo lansiranje s posadom planirano je za kraj 2023., a od 2025. godine planirano je da se jednom ili dva puta godišnje “Federacija” lansira na Mjesec, navodi ruska korporacija.

Solncev je izjavio i da zemlje-partneri na Međunarodnoj svemirskoj postaji razmatraju pitanje produženja rada stanice do 2028. godine.

“Imamo potpisan sporazum o postojanju MKS do 2024. godine, a postavlja se pitanje što će biti dalje nakon te godine. Možda će rad MKS biti produžen. Sada se razmatra da to bude do 2028. godine”, rekao je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,