Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Panična poruka šefa NATO-a Donaldu Trumpu: ‘Prolivena krv 11. rujna 2001. nas mora ujediniti u borbi protiv Rusije!’

Panična poruka šefa NATO-a Donaldu Trumpu: ‘Prolivena krv 11. rujna 2001. nas mora ujediniti u borbi protiv Rusije!’

nato-stoltStoltenberg objavio otvoreno pismo u u kojem mavodi da za Ameriku nikako nije dobro opcija da krenu djelovati samostalno, odnosno da napuste NATO

Novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu NATO-ov glavni tajnik Jens Stoltenberg uputio je dramatično upozorenje.

U The Guardianu je bilderbergovac Jens Stoltenberg objavio otvoreno pismo u u kojem mavodi da za Ameriku nikako nije dobro opcija da krenu djelovati samostalno, odnosno da napuste NATO.

“To nije pametno ni za Europu ni za Sjedinjene Države”, upozorio je Stoltenberg. Osim toga, Glavnik tajnik NATO-a naglašava da se Zapad suočava s najvećim sigurnosnim izazovom ovog vremena.

Podsjetio je i na, nakon napada 9/11 na svu prolivenu krv zapadnjačkih saveznika, te upozorio da sada nije vrijeme za produbljivanje “različitosti” među 28 članica Saveza već da je vrijeme za ujedinjenje pod palicom novog američkog vodstva.

“Ovo nije vrijeme da se postavlja pitanje vrijednosti partnerstva između Europe i SAD-a”

“Odviše je jednostavno uzeti našu sigurnost i slobodu zdravo za gotovo, u ovim nesigurnim vremenima trebamo snažno američko vodstvo i Europljane rame uz rame da preuzmu dio tereta. Trebamo prepoznati vrijednost partnerstva između Europe i Amerike”, naglasio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.
 
(dnevno.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,