Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » TRUMP: Ukoliko napadnemo Assada sukobit ćemo se s Rusijom

TRUMP: Ukoliko napadnemo Assada sukobit ćemo se s Rusijom

ameri-vojskaSjedinjene Države mogle bi doći u sukob s Rusijom ukoliko napadnu sirijskog predsjednika Bashara Assada, izjavio je novoizabrani američki predsjednik Donald Trump

Ukoliko Sjedinjene Države napadnu Assada “moglo bi doći do sukoba s Rusijom i Sirijom”, rekao je Trump u intervjuu za “Wall Street Journal”.

“Moj stav je bio, vi se borite protiv Sirije, Sirija se bori ISIS-a, a morate se osloboditi ISIS-a. Rusija je sada saveznik Sirije, a imate i Iran koji postaje moćan zbog nas, a koji je saveznik Sirije … Mi podržavamo pobunjenike protiv Sirije, a nemamo pojma tko su ti ljudi”, dodao je on.

Tijekom svoje predizborne kampanje Trump je izjavio da aktualni predsjednik Sirije Bashar al-Assad nije idealan sirijski lider, ali nekoliko oporbenih skupina, koje bi mogle doći na vlast nakon njegove ostavke, mogle bi biti i gore.

Poput scenarija u Libiji, sjećate li se? Svrgavanja i ubojstvo libijskog predsjenika koje je proveo Obama i njegova tadašnja državna tajnica Hillary Clinton. Obama je tek nedavno priznao da je napad na Libiju bila velika greška.

Trump je dodao da će njegov prioritet u Siriji biti eliminiranje džihadističkih grupa Daesu (ISIS), a ne da ukloni Assada s vlasti.
 
(sputniknews.com)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,