Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Sve je riješeno: DONALD TRUMP je novi predsjednik SAD!

Sve je riješeno: DONALD TRUMP je novi predsjednik SAD!

Donald-Tramp-GOVORSad je već izvjesno: Donald Trump je osvojio 270 elektorskih glasova, koliko mu treba za pobjedu na američkim predsjedničkim izborima. Hillary Clinton je osvojila 218 elektorskih glasova

Uoči otvaranja birališta, Hillary Clinton je imala na nacionalnoj razini 2 posto prednosti u odnosu na Donalda Trumpa za dva posto. Neizvjesno je bilo i na startu, ali već na pola izborne noći Trump je postao favorit.

Republikanac je osvojio ključne države – Ohio, Floridu i Sjevernu Karolinu, a pobjedom u Wisconsinu probio je takozvani “Plavi zid”.

“Bili ste tako odani tijekom ovog 18-mjesečnog puta. Imamo sjajan ekonomski plan. Udvostručit će rast i postati najjača sila. Istovremeno, razvit ćemo sjajne odnose s drugim zemljama. Nijedan san i izazov nisu preveliki.

Amerika se više neće zadovoljavati ničim što je manje od najboljeg. Želim poručim svjetskoj zajednici: pošteno ćemo se odnositi prema svima.

“l ljudima drugih nacija poručujem: Želimo suradnju a ne konflikte”, izjavio je novi američki predsjednik i zatim se zahvalio članovima obitelji i kampanje.

TRUMP-REZULTATI“Bit ću predsjednik svih Amerikanaca. Ovo mi mnogo znači. Za one koji su odabrali da me ne podrže, tražim vašu pomoć kako bismo donijeli korist našoj velikoj zemlji. Milijunima vrijednih muškaraca i žena, poručujem da ću služiti vama, narodu.

Ova zemlja ima izvanredan potencijal, a zajedno ćemo napraviti divne stvari. Svi imate veliki potencijal, i iskoristit ćemo ga.

“Gradit ćemo mostove, aerodrome, bolnice, škole, obnovićemo infrastrukturu, a dati posao milijunima ljudi”, najavio je Trump.

Donald Trump slavi pobjedu u izbornom stožeru. Budući potpredsjednik SAD, Mike Pence, prvi je izašao u pratnji obitelji da najavi novog predsjednika, koji se pojavio praćen prvom damom Melanijom i cijelom obitelji.

Pogledajte pobjednički govor Donald Trumpa:
 

 
(kurir.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,