Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO I EU BIJESNI: Grčka kao članica NATO-a dočekala RUSKI RATNI BROD uz najveće počasti! (VIDEO)

NATO I EU BIJESNI: Grčka kao članica NATO-a dočekala RUSKI RATNI BROD uz najveće počasti! (VIDEO)

rusija-grckaRatni patrolni brod crnomorske flote “Smetljivi” (u slobodnom prijevodu – dosjetljivi) na putu za Siriju, boravio je ovih dana u grčkoj luci Pirej. Iako je Grčka članica NATO-a, ruski brod dočekan je uz brojne počasti

Brod je sudjelovao u obilježavanju 165 godina od rođenja grčke kraljice Olge Konstantinove Romanove, koja je čitav svoj život posvetila razvoju rusko-grčkih odnosa i zbližavanju dvaju naroda.

Svečanosti održanoj na brodu nazočili su i gradonačelnik Atene i brojni gosti iz Rusije. “Smetljivi” je najstariji brod Crnomorske flote, posljednji iz generacije takozvanih “pjevajućih regata”, koje su taj naziv dobile zbog specifičnog zvuka turbina.

Dugačak je 140 metara i može ploviti brzinom od 34 čvora. Nosi raketni kompleks “Uran”, kao i novo radio lokacijsko oružje. Može se bori protiv podmornica, brodova i letjelica svih vrsta.

Fregata je i rekorder po prijeđenim miljama unutar crnomorske flote.

Samo 2012. godine je šest puta prošao kroz Bospor i Dardanele, a u svojoj dugoj povijesti “svraćao” je u luke Francuske, Italije, Maroka, Sirije, Tunisa, Turske, Indije, Grčke, Malte, Cipra …
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,