Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » FILM KOJI JE POTRESAO NJEMAČKU: DOBRODOŠLI U ‘ISLAMSKU DRŽAVU NJEMAČKU’ (VIDEO)

FILM KOJI JE POTRESAO NJEMAČKU: DOBRODOŠLI U ‘ISLAMSKU DRŽAVU NJEMAČKU’ (VIDEO)

islam-njemackaNovi promotivni video se pojavio na internetu koji promovira “Islamsku državu Njemačku

Video prikazuje poznate njemačke znamenitosti, poput Brandenburških vrata, katedrale u Kölnu s polumjesecom umjesto križa, a također i nadaleko poznatu zabavnu manifestaciju „Oktoberfest“. Naravno, svinjetina i alkohol strogo su zabranjeni

Najnoviji video uradak o „dobrodošlici“ u „Islamsku državu Njemačku“ tj. o tome, što će se dogoditi ukoliko se Njemačka nađe pod vlašću islamista, izazvao je buru reakcija i kritika u njemačkim i američkim medijima.

Kako je video uradak izradila američka konzervativna organizacija Secure America Now, odmah su povučene paralele o tome, kako iza svega ovog stoji nitko drugi nego – Donald Trump!

Naravno, uskoro se može očekivati kako će se krivica za ovu, možda „neslanu“ ali ipak samo šalu, uskoro prebaciti i na Putina i Rusiju, imajući u vidu rusku „svemoć“ utjecaja na američka unutarnjo-politička zbivanja, koja se ogledaju u „hakerskoj ugrozi“ od strane Moskve po američku nacionalnu sigurnost, instaliranju „proruskog“ čovjeka na čelni položaj najjače države svijeta, kao i u nedavnim optužbama Hillary Clinton, kako iza najnovijeg napada FBI-a na njezin lik i djelo opet stoji Rusija.

Dakle, u sveopćoj američkoj predizbornoj histeriji čini se kako je čak i FBI postao ruska obavještajna ekspozitura. Iz toga proizlazi kako se Rusi, zapravo, niti ne moraju bojati Amerikanaca jer ionako „nadziru“ glavne poluge američke vlasti.

Ali šalu na stranu te se radije posvetimo spornom video uratku i medijskim komentarima. A video prikazuje poznate njemačke znamenitosti, poput Brandenburških vrata, katedrale u Kölnu s polumjesecom umjesto križa, a također i nadaleko poznatu zabavnu manifestaciju „Oktoberfest“. Naravno, svinjetina i alkohol strogo su zabranjeni.

Njemački medij Stern video naziva „apsurdnim“, a autor komentara vezu pronalazi s SAD-om i tamošnjim predsjedničkim izborima. Preciznije, kaže se u članku, cilj videa je utjecati na raspoloženje američkog biračkog tijela „iako šef organizacije (Secure America Now) to službeno opovrgava“.

Tabloid Bild u svom naslovu kaže: „Trump koristi čudni zastrašujući video za predizbornu borbu“, a u tekstu se dalje navodi kako je glavni smisao uratka ovaj: „Hrabri džihadisti su uspjeli okupirati Njemačku i proširiti kalifat. Oprez, SAD, vaša država ne smije tako završiti!“

Američki Huffington Post video također povezuje s američkim izborima, a autor smatra kako je njegova izrada povezana s Republikanskom strankom. Pogledajte video:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,