Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Koalicija Amerike, Izraela, Al Qaede i ISIS-a u konačnom obračunu sa predsjednikom Sirije Bashar al-Assadom

Koalicija Amerike, Izraela, Al Qaede i ISIS-a u konačnom obračunu sa predsjednikom Sirije Bashar al-Assadom

isis-sirijaDok su u jeku novopokrenute istrage o Hillary Clinton i brojnim prepiskama koje je objavio WikiLeaks, Barack Obama koristi posljednje predsjedničke dane za suradnju s teroristima

Clintonica se bori s brojnim teškim optužbama za korupciju i intervencije u izbore i politiku suverenih država, te bi zbog toga mogla imati povelike probleme u okršaju s Trumpom za svega jedanaest dana.

I dok su oči javnosti uprte u predsjedničke izbore, Nobelovac Obama surađuje s teroristima da bi svladao regularno izabranog predsjednika Sirije Al Assada i njegovu rusku koaliciju.

Nakon krvavih sukoba u Afganistanu, Iraku, Libiji, Pakistanu, Jemenu i Somaliji Demokrati ovako nastoje osnažiti ISIS i Al Qaedu netom prije promjene na vlasti.

Amerikanci se s jedne strane brinu o Mosulu, no isto tako žele sudjelovati i u vodećem problemu Assadovog fronta – Alepu.

Zabrana letova nastojala je otežati okršaj za to izuzetno bitno središte, a sada bi taj manevar mogli poduzeti upravo Rusi i sirijski predsjednik.

Dojučerašnji opaki teroristi danas su postali saveznici i Amerikanci odaju elemente očaja – Izrael u cijeloj situaciji mudro promatra sirijsku destabilizaciju s davno okupirane Golanske visoravni.

Iako je teško predvidjeti što će se odvijati, jedno je sigurno – ISIS i Al Qaeda polako otkrivaju svoje stvarne začetnike…
 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,