Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednica Hrvatske gafom otkrila pravu istinu: Amerikanci će odlučiti tko će biti naš sljedeći predsjednik, mislim reći – njihov

Predsjednica Hrvatske gafom otkrila pravu istinu: Amerikanci će odlučiti tko će biti naš sljedeći predsjednik, mislim reći – njihov

kolinda-predsjednikKolinda Grabar-Kitarović danas je u intervjuu za RTL Danas progovorila o nizu nacionalnih i međunarodnih tema

Osvrnula se i na predsjedničke izbore u Americi, navodeći kako ključnu riječ u odabiru predsjednika imaju građani.

“Amerikanci će odlučiti tko će biti naš sljedeći predsjednik – ovaj, njihov sljedeći predsjednik”, brzo se ispravila Kolinda, uz blagi osmijeh zbog verbalnog gafa.

“Kad je tiječ o odnosima SAD-a i Hrvatske, mislim da ovo postignuto strateško partnerstvo ne može biti narušeno. Naravno, svi ćemo se prilagoditi i prihvatiti izbor američkih građana”, dodala je.

U nastavku je prokomentirala i poreznu reformu.

“Porezna reforma ohrabruje”

“Mislim da porezna reforma ohrabruje. Znam da nisu svi zadovoljni i da se nekad izvlače elementi koji su negativni. No, gledajući u globali profitirat će svi”, kazala je.

“Ona je usmjerena na stvaranje novih radnih mjesta, na rasterećivanje poduzetništva, na pomaganje onima koji su socijalno ugroženi.

Držim da će u konačnici dokaz uspjeha porezne reforme biti – konkurentnost Hrvatske, otvaranje novih radnih mjesta, smanjenje nezaposlenosti.

Dakle, veći priljev, veća potrošnja koja će svakako utjecati i na činjenicu da će se onda i u sferi socijalnih primanja, odnosno, davanja moći više posvetiti onim najosjetljivijima i najugroženijima”, dodaje.
 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,