Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Ovaj ─Źudesni kota─Ź pretvara bilo koji bicikl u elektri─Źno vozilo u samo 60 sekundi

Ovaj ─Źudesni kota─Ź pretvara bilo koji bicikl u elektri─Źno vozilo u samo 60 sekundi

elektricni-biciklMo┼żete pretvoriti obi─Źan bicikl u elektri─Źno vozilo s ovim inovativnim kota─Źem. Pogledajte kako!

Biciklizam je stvarno nova vrsta vo┼żnje za sve vi┼íe ljudi. A budu─çi da se sve vi┼íe i vi┼íe ljudi odlu─Źuje i─çi biciklom na posao, a ne autobusom ili automobilom, bicikli s ugra─Ĺenim elektromotorima za pogon su postale tra┼żene stavke na tr┼żi┼ítu.

Ako ste tip osobe koji voli ekologiju i za┼ítitu Zemlje, uvijek tra┼żite neku ekolo┼íku investiciju.

No, ┼íto ako, umjesto da potro┼íite vi┼íe od 1000 eura na elektri─Źni bicikl, mo┼żete izmijeniti va┼íe vlastito vozilo sa dva kota─Źa rade─çi ni┼íta vi┼íe nego zamjenu jednog kota─Źa?

To je mogu─çe, zahvaljuju─çi genijalnosti tvrtke GeoOrbital, koji je konstruirao kota─Ź koji se lako mo┼że ugraditi u svaki bicikl i pretvoriti ga u elektri─Źni.

Prema stranicama kickstarter kampanje, GeoOrbital kota─Ź se mo┼że staviti na ne─Źiji bicikl za manje od ┼íezdeset sekundi.

Osim toga, sve ┼íto treba za pokretanje sustava – uklju─Źuju─çi motor, baterije, centralna instalacija i ravne otporne gume – uklju─Źeno je u paket.

Kako ka┼żu, kota─Ź je testiran sa stotinama bicikala i radi na biciklima koji imaju veli─Źinu prednjeg kota─Źa od 26, 28, ili 29-in─Źa. Video u nastavku obja┼ínjava postupak instalacije:
 

 
Dodatna korist od GeoOrbital kota─Źa je da proizvodi energiju kada vozite bicikl, a elektri─Źna instalacija nije uklju─Źena.

To zna─Źi kotrljanje nizbrdo, pedaliranje, ili usporavanje napaja bateriju za elektri─Źni pogon. Na jednom punjenju, biciklist mo┼że prije─çi oko 80 kilometara i i─çi brzinom od na 32 km/h na sat. To nije previ┼íe sporo, zar ne!

Kada je Kickstarter kampanja bila aktivna, tvrtka je zaradila 1.1 milijuna euraod svojih po─Źetnih 68.000 eura. Sada kada je kampanja zavr┼íena, mo┼że se unaprijed naru─Źiti kota─Ź i paket za 730 eura. Isporuka se o─Źekuje negdje u velja─Źi 2017. godine!

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,