Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » MASON 33. STUPNJA I ČLAN BILDERBERGA TONY BLAIR: ‘Pozivam protivnike Brexita da se organiziraju i traže drugi referendum’

MASON 33. STUPNJA I ČLAN BILDERBERGA TONY BLAIR: ‘Pozivam protivnike Brexita da se organiziraju i traže drugi referendum’

tony-blair-BREXITBivši britanski premijer, mason 33. stupnja i član Bilderberg grupe Tony Blair rekao je kako ništa ne sprječava održavanje drugog referenduma o članstvu Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u, upozorivši da bi izlazak iz Unije bio “jako, jako težak” jer europski čelnici nisu skloni oprostiti

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se “mobiliziraju i organiziraju” protiv zagovornika Brexita, istaknuvši “mi smo sada pobunjenici.”

Mora postojati neki način, možda i drugim referendumom

“Nema apsolutno nikakvog razloga zašto bismo trebali isključiti bilo kakve opcije”, rekao je poslije za BBC radio.

“Imamo pravo nastaviti promišljati i da, bude li potrebno, promijeniti stajalište. Ovdje nije riječ o tome da elita treba nadglasati narod.

“Ako postane jasno da se izlazak ne isplati ili da će posljedice biti toliko ozbiljne da ljudi neće htjeti napustiti Uniju, mora postojati neki način, bilo kroz parlament ili putem izbora, možda i drugim referendumom”, objasnio je.

Pregovori o Brexitu bit će “jako, jako teški”

Blair, koji je bio premijer od 1997. do 2007., ocijenio je da je Brexit “katastrofa” i otkrio da je nedavno razgovarao s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom koji ga je uvjerio da će pregovori o Brexitu biti “jako, jako teški”.

Britanija će morati prihvatiti obveze u zamjenu za pristup zajedničkom europskom tržištu ili će se suočiti s “ozbiljnim” gospodarskim posljedicama, upozorio je.
 
(index.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , ,