Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Dobar glas daleko se ─Źuje: Putin od Ivana Pernara zatra┼żio intervju jer je usporedio NATO sa Hitlerom

Dobar glas daleko se ─Źuje: Putin od Ivana Pernara zatra┼żio intervju jer je usporedio NATO sa Hitlerom

iva-putinZbog svojih antiglobalisti─Źkih, anti-NATO i anti-EU stavova, Ivan Pernar postao je zanimljiv ruskoj dr┼żavnoj novinskoj agenciji Sputnik, poznatoj po sadr┼żaju koji uglavnom objektivno izvje┼ítava o politici koju provodi Rusija i njezin ─Źelnik Vladimir Putin

Sputnik je tako napisao:

“Ivan Pernar is a Croatian activist and politician, member of the Zivi Zid populist political party (literally translated as “Living Wall”). He is well-known in the country for organized demonstrations in February 2011 outside the Croatian government building aimed at forcing the resignation of then-Prime Minister Jadranka Kosor. Demonstrations turned into to mass protests and Pernar was arrested several times for disturbing public order. After the demostrations he founded the Alliance for Change party, which turned later into Zivi Zid political party. As its candidate Ivan Pernar was elected to the Croatian Parliament in 2016.”

“Brussels is nervous since there are people who question ÔÇŽ fairytales of EU bureaucrats about a better life in the European Union, as well as so-called peace and stability ensured by NATO. In fact NATO has ensured the opposite. The alliance has violated and trampled down on national freedom and sovereignty instead of protecting them. NATO supports overthrowing legitimate governments through bombings instead of advocating democracy”, Pernar said.

Zastupnik ┼Żivog zida Sputniku je tako ispri─Źao da je NATO povrijedio suverenost i slobodu nacija te demokratska na─Źela, umjesto da propagira mir i stabilnost:

“Bruxelles je nervozan jer postoje ljudi koji propituju bajke EU birokrata o boljem ┼żivotu u Uniji, jednako kao i takozvani mir i stabilnost koju osigurava NATO.”


“Oni su zapravo osigurali ba┼í suprotno. Njihova je alijansa povrijedila i smanjila nacionalne slobode i suverenitet umjesto da ih ┼ítiti. NATO podr┼żava ru┼íenje legitimnih vlada bombardiranjem umjesto da zastupa demokraciju” – rekao je Pernar za Sputnik.

Pernar je nastavio u jo┼í ┼że┼í─çem tonu i rekao da je “NATO prijetnja cijelom svijetu, ba┼í kao i Njema─Źka pod Hitlerom’, a istovremeno je nahvalio Moskvu zbog njihova, kako ka┼że, neovisnog stava u politi─Źkoj areni.

“Da nema Rusije, tome se nitko ne bi suprotstavio. SAD bi bile u mogu─çnosti bombardirati i uni┼ítiti svaku zemlju koja ne slu┼żi njihovim interesima” – rekao je Pernar i dodao kako je uvjeren da su Hrvati prepoznali da “NATO donosi samo ┼ítetu”, ┼íto je argumentirao velikim priljevom izbjeglica u EU.

“Val izbjeglica je direktna posljedica aktivnosti Washingtona diljem svijeta. Amerikanci se prave glupi. Prvo izazovu kaos i onda ka┼żu ljudima da bi to trebali srediti sami. Nemogu─çe je zamisliti da bi Rusija u─Źinila takvo ┼íto” – rekao je zastupnik ┼Żivog zida i kao primjer naveo rusku intervenciju u Siriji.

“Ruska se intervencija bazira na me─Ĺunarodnom pravu, a Moskva je bila pozvana na zahtjev legitimne sirijske vlade. Istovremeno, intervencija Washingtona, kao i sve njihove operacije, nema pravne osnove. Zato se i SAD protivio uspostavi Me─Ĺunarodnog kaznenog suda u Haagu. Nitko ne mo┼że suditi ameri─Źkim predsjednicima i generalima. Oni ne ka┼żnjavaju sami sebe, a nitko drugi to ne mo┼że” – rekao je Pernar koji je zaboravio da se ve─çina, ako li ne i svi razlozi njegovoj opoziciji SAD-u, mogu prona─çi i u pona┼íanju Rusije.

A sve je to po─Źelo prije tjedan dana ovim popularnim videom hrabrog nastupa zastupnika Ivana Pernara u Saboru, a kojeg je izradio novinar Boris Malagurski…
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,