Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » I OPET SLUČAJNA GREŠKA? 60 civila ubijenih, 200 ozlijeđenih u zračnom napadu AMERIČKE KOALICIJE NA ŠKOLU ZA DJEVOJČICE u Iraku

I OPET SLUČAJNA GREŠKA? 60 civila ubijenih, 200 ozlijeđenih u zračnom napadu AMERIČKE KOALICIJE NA ŠKOLU ZA DJEVOJČICE u Iraku

skola-alep-napadViše od 60 civila je ubijeno, a najmanje 200 ozlijeđeno tijekom tri dana napada koalicijskih zračnih napada pod vodstvom SAD-a na stambena područja u Mosulu, izvijstio je ruski vojni vrh

“Izvršeni su brojni napadi američke koalicije koji su ciljali stambena naselja, škole i druge civilne objekte kako u Mosulu i na drugim dijelovima iračkog provincije Ninivljani”, izjavio je general Sergej Rudskoy, voditelj operacija u ruskom Glavnom stožeru novinarima u utorak.

“Mi pozorno pratimo situaciju oko Mosula. Do sada ne vidimo značajan napredak u oslobađanju ovog grada od terorista ISIS-a”, dodao je, misleći na terorističku organizaciju islamske države.

Prema ruskom vojnom vrhu, među civilnim objektima pogođenim napadima pod vodstvom koalicijskih snaga SAD-a bila je i škola za djevojčice u južnom Mosulu, koja je napadnuta u petak.

U međuvremenu, Međunarodni odbor Crvenog križa ponovio svoj poziv da zaraćene strane ne ciljaju civile i civilnu infrastrukturu u Mosulu.

Organizacija je još ranije upozorila da ofenziva može prisiliti na bijeg stotine tisuća izbjeglica iz grada, onemogućavajući ionaku premalu pomoć Iraka da ih skloni na sigurno mjesto.

Da ruski vojni vrh nije izvijetio o ovom masakru, Zapadni mediji kojima upravaljaju amerikanci, ne bi nikada objavili ovu vijest.
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,