Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » I OPET SLU─îAJNA GRE┼áKA? 60 civila ubijenih, 200 ozlije─Ĺenih u zra─Źnom napadu AMERI─îKE KOALICIJE NA ┼áKOLU ZA DJEVOJ─îICE u Iraku

I OPET SLU─îAJNA GRE┼áKA? 60 civila ubijenih, 200 ozlije─Ĺenih u zra─Źnom napadu AMERI─îKE KOALICIJE NA ┼áKOLU ZA DJEVOJ─îICE u Iraku

skola-alep-napadVi┼íe od 60 civila je ubijeno, a najmanje 200 ozlije─Ĺeno tijekom tri dana napada koalicijskih zra─Źnih napada pod vodstvom SAD-a na stambena podru─Źja u Mosulu, izvijstio je ruski vojni vrh

“Izvr┼íeni su brojni napadi ameri─Źke koalicije koji su ciljali stambena naselja, ┼íkole i druge civilne objekte kako u Mosulu i na drugim dijelovima ira─Źkog provincije Ninivljani”, izjavio je general Sergej Rudskoy, voditelj operacija u ruskom Glavnom sto┼żeru novinarima u utorak.

“Mi pozorno pratimo situaciju oko Mosula. Do sada ne vidimo zna─Źajan napredak u osloba─Ĺanju ovog grada od terorista ISIS-a”, dodao je, misle─çi na teroristi─Źku organizaciju islamske dr┼żave.

Prema ruskom vojnom vrhu, me─Ĺu civilnim objektima pogo─Ĺenim napadima pod vodstvom koalicijskih snaga SAD-a bila je i ┼íkola za djevoj─Źice u ju┼żnom Mosulu, koja je napadnuta u petak.

U me─Ĺuvremenu, Me─Ĺunarodni odbor Crvenog kri┼ża ponovio svoj poziv da zara─çene strane ne ciljaju civile i civilnu infrastrukturu u Mosulu.

Organizacija je jo┼í ranije upozorila da ofenziva mo┼że prisiliti na bijeg stotine tisu─ça izbjeglica iz grada, onemogu─çavaju─çi ionaku premalu pomo─ç Iraka da ih skloni na sigurno mjesto.

Da ruski vojni vrh nije izvijetio o ovom masakru, Zapadni mediji kojima upravaljaju amerikanci, ne bi nikada objavili ovu vijest.
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,