Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼áVEDSKA ZABRANJUJE BO┼ŻI─ćNA SVJETLA POD KRINKOM ‘SIGURNOSTI’

┼áVEDSKA ZABRANJUJE BO┼ŻI─ćNA SVJETLA POD KRINKOM ‘SIGURNOSTI’

bozicna-svjetlaOva promjena je pobjeda za sve one koji ┼żele uni┼ítiti podsjetnik na kr┼í─çanske tradicije ove zemlje

Za razliku od prethodnih godina, ne─çe biti Bo┼żi─çnih svjetla u mnogim ┼ívedskim gradovima ovaj Bo┼żi─ç, izvje┼ítava SVT.se.

Formalno, nova zabrana je zbog “sigurnosnih razloga”.

┼ávedski prometna uprava (Trafikverket) ─çe prestati dopu┼ítati op─çinama da stavljaju svoja bo┼żi─çna svjetla na stupove javne rasvjete kojima upravlja ovo tijelo, u mnogim malim gradovima.

To zna─Źi da ─çe sredi┼ínje ulice ┼ívedskih gradova zapravo biti bez Bo┼żi─çnih svjetla uop─çe.

Promjena je pobjeda za sve one koji ┼żele ubla┼żiti podsjetnik kr┼í─çanskih tradicija u zemlji, ali prema ┼ívedskoj prometnoj upravi, razlog ove drasti─Źne promjene je “sigurnost”.

Stupovi nisu dizajnirani za te┼żinu bo┼żi─çnih svjetala, i mi moramo ukloniti sve ┼íto ne bi trebao biti tamo. Jam─Źimo sigurnost na prvo mjesto, ka┼że Eilin Isaksson, nacionalni koordinator ┼ívedske uprave za transport.

Koliko je stupova koji su pali u prethodnim godinama zbog Bo┼żi─çnih svjetla nije izneseno u javnost. Jasno je, me─Ĺutim, da op─çine imaju pote┼íko─ça u razumijevanju prioriteta ┼ívedske administracije za Transport.

Bilo kako bilo, ulice ┼ívedskih gradova ─çe biti bez bo┼żi─çnih ukrasa i osvjetljenja, koji do─Źarava ovaj blagdan i praznik.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,