Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Gadafijev brat: Zapad zbog dobrih odnosa sa Rusijom uništio Irak, Siriju, Libiju i Jemen

Gadafijev brat: Zapad zbog dobrih odnosa sa Rusijom uništio Irak, Siriju, Libiju i Jemen

ahmed-gadafiZapad je uništio zemlje poput Iraka, Sirije, Libije i Jemena zbog toga što su održavale dobre odnose s Rusijom, izjavio je brat ubijenog libijskog lidera Muamera Gadafija – Ahmed Gadafi u intervjuu za RT povodom pete godišnjice od njegove smrti

On je rekao da je Gadafi također nastojao ujediniti afričke zemlje, što je poslužilo kao jedan od većih razloga da se te zemlje unište, jer je takva inicijativa protumačena kao potencijalno ograničavanje dostupnosti afričkom bogatstvu.

“Prije pet godina u Libiji se dogodio zločin, za koji su odgovorne zapadne zemlje. Mi želimo da se provede istraga, s obzirom da je NATO izvršio ofenzivu na našu zemlju, zbog čega je poginulo 30.000 ljudi.

Pet godina je prošlo od tog trenutka, a Vijeće sigurnosti nije za sve to vrijeme uputio nijednu komisiju da istraži slučaj.

Mi ćemo istragu zahtijevati od novog generalnog tajnika UN”, istakao je Ahmed Gadafi.

On je naglasio da je i sam predsjednik SAD Barack Obama izjavio da je njegova najveća greška bila svrgavanje režima u Libiji, što su riječi predsjednika zemlje koja je članica Vijeća sigurnosti UN.

“Čak je i britanski parlament potom potvrdio da se u Libiji revolucija nije odvijala, već da je u pitanju bila zabluda”, dodao je Gadafijev brat.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,