Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Gadafijev brat: Zapad zbog dobrih odnosa sa Rusijom uni┼ítio Irak, Siriju, Libiju i Jemen

Gadafijev brat: Zapad zbog dobrih odnosa sa Rusijom uništio Irak, Siriju, Libiju i Jemen

ahmed-gadafiZapad je uni┼ítio zemlje poput Iraka, Sirije, Libije i Jemena zbog toga ┼íto su odr┼żavale dobre odnose s Rusijom, izjavio je brat ubijenog libijskog lidera Muamera Gadafija – Ahmed Gadafi u intervjuu za RT povodom pete godi┼ínjice od njegove smrti

On je rekao da je Gadafi tako─Ĺer nastojao ujediniti afri─Źke zemlje, ┼íto je poslu┼żilo kao jedan od ve─çih razloga da se te zemlje uni┼íte, jer je takva inicijativa protuma─Źena kao potencijalno ograni─Źavanje dostupnosti afri─Źkom bogatstvu.

“Prije pet godina u Libiji se dogodio zlo─Źin, za koji su odgovorne zapadne zemlje. Mi ┼żelimo da se provede istraga, s obzirom da je NATO izvr┼íio ofenzivu na na┼íu zemlju, zbog ─Źega je poginulo 30.000 ljudi.

Pet godina je pro┼ílo od tog trenutka, a Vije─çe sigurnosti nije za sve to vrijeme uputio nijednu komisiju da istra┼żi slu─Źaj.

Mi ─çemo istragu zahtijevati od novog generalnog tajnika UN”, istakao je Ahmed Gadafi.

On je naglasio da je i sam predsjednik SAD Barack Obama izjavio da je njegova najve─ça gre┼íka bila svrgavanje re┼żima u Libiji, ┼íto su rije─Źi predsjednika zemlje koja je ─Źlanica Vije─ça sigurnosti UN.

“─îak je i britanski parlament potom potvrdio da se u Libiji revolucija nije odvijala, ve─ç da je u pitanju bila zabluda”, dodao je Gadafijev brat.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,