Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » 4 tona kokaina pronađeno u srušenom zrakoplovu CIA-e

4 tona kokaina pronađeno u srušenom zrakoplovu CIA-e

koka-avionPrije 8 godina, mlazni avion agencije CIA, nazvan Gulfstream II, srušio u džungli meksičkog Yucatana noseći 4 tone čistog kokaina

Posljedice događaja su promijenile cijelu priču u ratu protiv droge. Doveden je u pitanje značajan angažman američke vlade u svojem ‘ratu protiv droge’, piše Theusualroutine.

Zrakoplov pod imenom Golfska struja II, zrakoplova koda # N987SA, navodno je bio korišten za prijevoz CIA-inih zatvorenika iz Europe u Ameriku do zatvora u zaljev Guantanamo na Kubi kada se srušio 24. rujna 2007. u Meksiku noseći preko 4 tone kokaina.

Sumnja se da je tada zrakoplovu imena Golfska struja II ponestalo goriva kada je putovao iz Kolumbije prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Zapisi zrakoplovne agencije FAA kažu da je avion pripadao Atefu Hanna iz Tarpon Springsa, Forida, ali u vrijeme incidenta, on je bio registriran na tvrtku “Donna Blue Aircraft” kao paravan za ministarstvo imigracije i carinu.

Američka Agencija za imigraciju i carinu (ICE)  tvrdi da je prodala zrakoplov američkoj agenciji DEA koje se bori protiv krijumčara drogom, kao dio tajne operacije neposredno prije nesreće u Meksiku.

Tajni agent ICE-e koji je posredovao u tom poslu, Don Whittington, priznao je krivnju za savezne porezne troškove u 1987.

Prema sudskom nalogu otpečaćenom slučajno, onda naknadno objavljenom, Whittington je trenutno pod istragom zbog korištenja “Colorado Springs Resort and Spa” za pranje novca od prodaje ovog i drugih zrakoplova koji se koriste u krijumčarenju droge.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,