Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » DOLAZE IZ AMERIKE: Svi pri─Źaju o stra┼ínim klaunovima, a ovo je nekoliko najbitnijih stvari o ovoj prili─Źno bizarnoj pojavi

DOLAZE IZ AMERIKE: Svi pri─Źaju o stra┼ínim klaunovima, a ovo je nekoliko najbitnijih stvari o ovoj prili─Źno bizarnoj pojavi

klaun-medijiNeki su uvjereni da je iza svega samo promid┼żba za nadolaze─çi film

Sve je vi┼íe informacija o pojavi tzv. stra┼ínih klaunova na podru─Źju Hrvatske. ─îak je i MUP danas objavio priop─çenje u kojem pozivaju gra─Ĺane da ako primjete ne┼íto ─Źudno ili ih se na neki na─Źin bude pla┼íilo, to prijave policiji.

Trend stra┼ínih klaunova pojavio se u Sjedinjenim Dr┼żava prije ne┼íto vi┼íe od mjesec dana, a onda se i pro┼íirio u Europu. Donosimo nekoliko glavnih ─Źinjenica o ovoj bizarnoj pojavi koja uzima sve vi┼íe maha diljem svijeta.

1. Pojava klaunova u Ju┼żnoj Karolini

Stanovnici grada Greenville u Ju┼żnoj Karolini jo┼í po─Źetkom rujna su prijavljivali policiji kako vi─Ĺaju ljude odjevene kao klaunove, koji poku┼íavaju namamiti djecu u obli┼żnju ┼íumu.

Jedna ┼żena tako je prijavila slu─Źaj ┼íerifovom uredu koji se dogodio 21. kolovoza i objasnila je kako joj je sin prije dva dana rekao da je u ┼íumi vidio klaunove koji ÔÇť┼íap─çu i proizvode neobi─Źne zvukoveÔÇŁ. ┼Żena je odlu─Źila sama istra┼żiti ovaj slu─Źaj i promatrala je nekoliko klaunova koji su u ┼íumi ÔÇťsvijetlili zelenim laserima, a zatim su otr─Źali dublje u ┼íumuÔÇŁ.

Policija je tada, ne znajući kako se postaviti prema ovoj pojavi, stanovnicima govorila da ako primijete nešto sumnjivo ili vide klaunove, pokušaju to fotografirati ili snimiti video.

2. Klaunovi postali sve neugodniji

Diljem Sjedinjenih Dr┼żava pojava stra┼ínih klaunova postala je sve uobi─Źajenija. Tako su zabilje┼żeni slu─Źajevi kada su pla┼íili i pratili djecu koja su i┼íla prema autobusnoj stanici, jedan od njih zabilje┼żen je u Georgiji. 12-godi┼ínji Cameron Frails i njegov mla─Ĺi brat slu─Źaj su prijavili i policiji, rekli su kako je ─Źovjek odjeven u crno i┼íao za njima, a nosio je klaunovsku masku, pi┼íe ABC.

Na Floridi pak upla┼íili ┼żenu bulje─çi u nju, a onda su joj po─Źeli prijetiti. Sve je prijavila policiji, prenosi PalmBeachPost. Na Twitteru se tako─Ĺer pojavila stranica na kojoj se svakodnevno objavljuje niz jezivih fotografija i snimaka klauna s lokacijama na kojima se nalaze.

3. Klaunovi se proširili u Europu i stigli u Sloveniju

Klaunovi su se prvo pojavili u Velikoj Britaniji, gdje su vi─Ĺeni u vi┼íe gradova. Uglavnom su ┼íetali po ulicama i pla┼íili voza─Źe i gra─Ĺane. Malo nakon toga stigle su informacije da su klaunovi do┼íli i u susjednu Sloveniju.

Policijska policija Kranj prva je objavila fotografiju kostima klauna. Slovenski mediji pisali su kako se klaunovi najvi┼íe skupljaju oko ┼íkola,a vi─Ĺeni su i po parkovima i autobusnim kolodvorima.

4. Po─Źetkom tjedna do┼íli su u Hrvatsku

Nakon informacija da su vi─Ĺeni u Osijeku, Slunju i Bjelovaru, odjeknula je informacija da su se klaunovi pojavili i na podru─Źju Petrinje, no to je bila la┼żna uzbuna.

I iz MUP-a je danas stiglo priop─çenje u kojem pozivaju gra─Ĺane da ukoliko primjete ne┼íto ─Źudno ili ne┼íto ┼íto ih pla┼íi, to svakako prijave policiji. Iz MUP-a ka┼żu i kako su utvrdili da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osje─Źko-baranjskoj.

5. Stoji li iza svega samo promid┼żba?

U kontekstu cijelog ovog slu─Źaja svakako je zanimljiva ─Źinjenica da se 2017. godine u kinima po─Źinje prikazivati film ÔÇťItÔÇŁ. Film se temelji na seriji iz 1990. godine, snimljenoj prema knjizi Stephena Kinga. Radnja se vrti oko stra┼ínog klauna koji terorizira cijelu zajednicu.

Eskalacija pojave stra┼ínih klaunova prili─Źno je dobar publicitet za nadolaze─çi film, pi┼íe Independent ne odbacuju─çi mogu─çnost da se u slu─Źaju ÔÇťjezivih klaunovaÔÇŁ ipak radi samo o dobroj promid┼żbi filma.
 

 

(telegram.hr)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , ,