Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Erdogan: SAD je upao u Irak bez Huseinovog poziva, od tada je ubijeno milijun ljudi

Erdogan: SAD je upao u Irak bez Huseinovog poziva, od tada je ubijeno milijun ljudi

erdogan-turska-irakNEZADOVOLJAN ŠTO TURSKOJ NE DAJU DA SUDJELUJE U “OPERACIJI MOSUL”

Službena Ankara ne prestaje nakon neuspjelog puča da “bode” službeni Washington.

Turski lider, Recep Tayyip Erdogan, povodom osporavanja njegovoj zemlji prava da sudjeluje u oslobađanja iračkog grada Mosula od Islamske države rekao je:

“Turska nema ništa manje prava da sudjeluje u toj operaciji od Sjedinjenih Država. Jer, SAD su 2003. godine upale u Irak bez poziva njegov og tadašnjeg presednika Sadama Huseina “.

Još je – nimalo slučajno – dodao: “U operaciji protiv Islamske države u Mosulu sudjeluju zemlje koje nemaju nikakve veze s regijom, samo na bazi poziva dobivenog iz Bagdada …

Ali, zbog čega Bagdad nije uskratio poziv onima koji su u Irak došli bez Huseinovog poziva prije 14-15 godina? Prolivena je krv, poginulo je preko milijun ljudi. Svjetski moćnici djeluju po nepisanim zakonima koji odgovaraju njihovim interesima“.

Erdogan je sve ovo izgovorio na Međunarodnom kongresu pravnika u Carigradu.

Još je dodao da Tursku ne puštaju u “mosulsku operaciju” jer ona ne bi dozvolila da se dalje provocira sukob sunita i šiita.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,