Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ASSADOVA ŽENA SE NAPOKON POJAVILA U JAVNOSTI: Nudili su mi bogatstvo da odem, ali sam ostala uz muža i narod! (VIDEO)

ASSADOVA ŽENA SE NAPOKON POJAVILA U JAVNOSTI: Nudili su mi bogatstvo da odem, ali sam ostala uz muža i narod! (VIDEO)

asmaAsma al-Assad, prva dama Sirije, u razgovoru za rusku državnu televiziju objasnila je zašto nije napustila ratom razorenu zemlju iako je imala priliku za bijeg

“Iskreno, ne vidim se nigdje osim u Siriji… Da, istina je, bilo mi je ponuđeno da napustim zemlju, ili bolje rečeno, da pobjegnem…

Bila je to ponuda koju bi malo tko odbio.

Ta ponuda je uključivala financijsku sigurnost i, ono što je još važnije, sigurnost moje djece.”

Umjesto lagodnog života, Asma se, kaže, odlučila za preživljavanje u zaraćenoj zemlji. Otkrila je i zašto.

“Ne trebate biti genij da shvatite prave razloge te ponude da napustim zemlju. Te ljude nije briga za sigurnost moje djece, njih jedino zanima predsjednik, moj muž, Bashar al-Assad.

Da sam ja otišla, ljudi bi izgubili povjerenje u svog predsjednika. To je bio njihov cilj, da mu narod okrene leđa” – rekla je Asma u intervjuu čiji su isječci objavljeni u utorak, a cjelovita bi verzija trebala biti emitirana kasnije istoga dana.

Asma i Bashar su u braku još od 2000. godine, a državna novinska agencija u Siriji objavila je tu vijest šest mjeseci nakon smrti Basharova oca Hafeza.

Nekad je Asma radila kao bankarica, u javnosti se uvijek predstavljala kao borac za ljudska prava, a mnogi su u njoj vidjeli modernu stranu Assadove dinastije.

Na samom početku sirijskog rata Asma se nije previše pojavljivala u javnosti, ali posljednje dvije godine puno je aktivnija.

Gotovo redovito pozira sa suprugom, pobornike časti sa selfiejima, fotografira se s djecom i siromašnima i sve objavljuje na Instagramu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,