Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » VIBER: Situacija u Crnoj Gori je bila presedan u povijesti tvrtke sa kakvim se nisu susreli niti u Sjevernoj Koreji!

VIBER: Situacija u Crnoj Gori je bila presedan u povijesti tvrtke sa kakvim se nisu susreli niti u Sjevernoj Koreji!

viber-crna-goraDru┼ítvene mre┼że WhatsApp i Viber ponovo su proradile u Crnoj Gori. Iz Vibera je priop─çeno da je situacija u Crnoj Gori bila presedan cenzure interneta za tu kompaniju sa kakvim se jo┼í nisu susreli niti u komunisti─Źkim zemljama

Nedavno u tijeku izborne kampanje i samih izbora je saop─çeno je da je Agencija za elektronske komunikacije i po┼ítansku djelatnost nalo┼żila svim telekomunikacijskim operatorima u Crnoj Gori da isklju─Źie mogu─çnost kori┼ítenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sli─Źnih servisa, koji su tijekom dana upotrijebljeni za ne┼żeljenu komunikaciju s korisnicima.

Prema nalogu Agencije, operatori su du┼żni provesti tu mjeru sukladno Zakonu o elektroni─Źkim komunikacijama, koji predvi─Ĺa da je komunikacija za potrebe izravnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu suglasnost korisnika.

Mogu─çnost kori┼ítenja usluge kao ┼íto su Viber i WhatsApp bit ─çe isklju─Źena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspendira.

Kompanije ‘Telekom Crne Gore’, ‘Telenor’ i ‘M: ÔÇőÔÇőtel’ nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i po┼ítuju najstro┼że sigurnosne standarde i procedure za┼ítite korisnika i njihovih podataka”, navodi se u priop─çenju “Telekoma “.

Izvr┼íni direktor Agencije Zoran Sekuli─ç je odbio objasniti medijima za┼íto je agencija bila donijela odluku o isklju─Źivanju aplikacija Viber i WhatsApp.

“Tko je vama dao pravo da me zovete? Zovite me sutra u osam sati. Tko vam je dao pravo da me uznemiravate?”, Poru─Źio je Sekuli─ç. Ni poslije ponovljenog poziva, Sekuli─ç nije htio objasniti odluku Agencije i kazao je da “ne daje izjave ‘Vijestima’”.

Vuk Brajovi, direktor komunikacija Vajbera za Centralno-istonu Evropu kae da ta kompanija smatra da je odluka EKIP…

Posted by Centar za demokratsku tranziciju – CDT on┬áSunday, October 16, 2016

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,