Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » VIBER: Situacija u Crnoj Gori je bila presedan u povijesti tvrtke sa kakvim se nisu susreli niti u Sjevernoj Koreji!

VIBER: Situacija u Crnoj Gori je bila presedan u povijesti tvrtke sa kakvim se nisu susreli niti u Sjevernoj Koreji!

viber-crna-goraDruštvene mreže WhatsApp i Viber ponovo su proradile u Crnoj Gori. Iz Vibera je priopćeno da je situacija u Crnoj Gori bila presedan cenzure interneta za tu kompaniju sa kakvim se još nisu susreli niti u komunističkim zemljama

Nedavno u tijeku izborne kampanje i samih izbora je saopćeno je da je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost naložila svim telekomunikacijskim operatorima u Crnoj Gori da isključie mogućnost korištenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, koji su tijekom dana upotrijebljeni za neželjenu komunikaciju s korisnicima.

Prema nalogu Agencije, operatori su dužni provesti tu mjeru sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacija za potrebe izravnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu suglasnost korisnika.

Mogućnost korištenja usluge kao što su Viber i WhatsApp bit će isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspendira.

Kompanije ‘Telekom Crne Gore’, ‘Telenor’ i ‘M: ​​tel’ nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože sigurnosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka”, navodi se u priopćenju “Telekoma “.

Izvršni direktor Agencije Zoran Sekulić je odbio objasniti medijima zašto je agencija bila donijela odluku o isključivanju aplikacija Viber i WhatsApp.

“Tko je vama dao pravo da me zovete? Zovite me sutra u osam sati. Tko vam je dao pravo da me uznemiravate?”, Poručio je Sekulić. Ni poslije ponovljenog poziva, Sekulić nije htio objasniti odluku Agencije i kazao je da “ne daje izjave ‘Vijestima’”.

Vuk Brajovi, direktor komunikacija Vajbera za Centralno-istonu Evropu kae da ta kompanija smatra da je odluka EKIP…

Posted by Centar za demokratsku tranziciju – CDT on Sunday, October 16, 2016

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,