Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO JE PREŠLO SVAKU GRANICU: Katolički nadbiskup otvoreno propagira pedofiliju

OVO JE PREŠLO SVAKU GRANICU: Katolički nadbiskup otvoreno propagira pedofiliju

mihalek-poljskaPoljski nadbiskup Jozef Mihalik izjavio je da su djeca razvedenih roditelja ranjivija prema svećenicima – seksualnim zlostavljačima

Njegov je komentar izazvao buru i Crkva je naknadno priopćila da je nadbiskup napravio lapsus.

Nadbiskup je dao intervju televiziji TVN24 u kom je rekao da je nedopustivo da svećenici seksualno zlostavljaju djecu, ali da raspravu o tome treba proširiti i da treba uzeti u obzir puno širu štetu od one fizičke i psihološke koju zlostavljanje neposredno nanosi žrtvama.

“Nitko se ne pita koliko rana djeci nanosi razvod roditelja”, rekao je nadbiskup, prenosi hrvatski “Jutarnji list.

“Često čujemo kako se neprikladno ponašanje (pedofilija) ili zlostavljanje pojavljuju kad dijete traži ljubav”, rekao je nadbiskup. “Dijete traga, traži. Izgubljeno je, i onda uvlači drugu osobu u to”.

Poljski društveni mediji dočekali su te izjave s gnušanjem i bijesom

“Ovo je odvratno, natopljeno bolesnom logikom da je žrtva odgovorna za zločin”, prokomentirala je na Facebooku izvjesna Ana.

U svom postu Adam piše: “Dok ovo čitamo, možemo se samo radovati što je ova ‘poljska institucija’ upravo počinila ritualno ubojstvo”.

Poljska katolička crkva u utorak je sazvala konferenciju za novinare kako bi smirila reakcije javnosti. Glasnogovornik episkopata rekao je da su nadbiskup komentari “čisti lapsus” i da je on pogrešno shvaćen.

Sam nadbiskup bio je na konferenciji i ispričao se. “Kontekst mog komentara bio je sljedeći: dijete je uvijek nedužno. Ali može ga povrijediti i njegova vlastita okolina, ne samo svećenik”, rekao je.

Poljski mediji povremeno izvještavaju o seksualnom zlostavljanju djece u okrilju crkve, ali nije bilo dalekosežne i otvorene rasprave o tome.

Papa Franja rekao je da će odlučno iskorjenjivati ​​seksualno zlostavljanje djece i da će se osobno pobrinuti da svaki počinitelj bude kažnjen.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,