Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MASOVNI MEDIJI: Nedjeljnik izmislio intervju s Trumpom u kojem se on ispričao za bombardiranje Beograda

MASOVNI MEDIJI: Nedjeljnik izmislio intervju s Trumpom u kojem se on ispričao za bombardiranje Beograda

trump-nedjeljnikAmerikanci se nisu nikada ispričali niti građanima Hiroshime i Nagasakija za masakr nuklearnom bombom

Nešto prije par dana odjeknula je vijest da se Donald Trump u intervjuu za srpski Nedjeljnik ispričao Srbima zbog bombardiranja kojim je zaustavljena agresija Miloševićevog režima na Kosovo 1999. godine

“Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su vrlo dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos”, navodno je rekao Trump u intervjuu za Nedjeljnik.

Međutim, izgleda da Trump ne samo što nije uputio takvu ispriku, već je i sam intervju Nedjeljnik jednostavno – lažirao. Naime, kako prenosi Politico, njegov izborni stožer demantirao je da je Trump uopće dao intervju srpskom listu. U nastavku prenosimo njihovo priopćenje:

Trumpov glasnogovornik: On nikad nije dao intervju srpskom listu

“Gospodin Trump nikad nije dao intervju srpskom listu Nedjeljnik kao što je lažno izvijestio diskreditirani Newsweek, niti je takav intervju koordiniran preko našeg državnog direktora za Indianu. Ovo je bila prevara i očekujemo službeni demantij i ispriku od svih uključenih”, izjavio je Jason Miller, viši komunikacijski savjetnik u Trumpovoj kampanji.

nedeljniktrumpNavedeni državni direktor za Indianu, Suzie Jaworowski, također se očitovala: “U vezi članka sa srpskim političarem i gospodinom Trumpom preko mog e-maila, vijest je potpuno lažna. Nikad nisam služila kao kurir za intervju gospodinu Trumpu ili bilo kome”.

Trump se navodno ispričao zbog bombardiranja

Donald Trump se navodno Srbima ispričao zbog bombardiranja kojim je zaustavljena agresija Miloševićevog režima na Kosovo 1999. godine, i najavio novu politiku prema Balkanu ukoliko postane predsjednik SAD-a.

“Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su vrlo dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos”, rekao je Trump u intervjuu za Nedjeljnik.

Trump je za srpski tjednik otkrio i kako namjerava ojačati veze SAD-a s vladom u Beogradu.

Pričao je i o odnosima koje će uspostaviti s Putinovom Rusijom, borbi protiv Islamske države, ali i svojim šansama da pobjedi u predsjedničkoj utrci u kojoj su, kako je kaže, svi mediji protiv njega.

Trump je priliku iskoristio i kako bi pozvao glasače srpskog porijekla u nekoliko najvažnijih država, Ilinoisu, Indiani, Wisconsinu, Ohiu i Michiganu, da mu daju glasove na predsjedničkim izborima 8. studenog.

Nakon objave, slijedi izvlačenje redakcije…

Priopćenje redakcije povodom slučaja Trump

Da li je Tjednik, ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje, u kojoj se ne biraju sredstva?

Postoji, naravno, i druga mogućnost, koju će redakcija nedeljnika istražiti u danima koji su pred nama, kako bismo zadržali ugled koji imamo, i zbog kojeg smo najčitaniji politički časopis u zemlji.

To je ona da smo bili prevareni, od Vladimira Rajčića prije svega.

Ispostavilo se, kako to u američkoj politici često biva, da se formalnim cestama nije moglo postići mnogo, ali preko osobnih veza jeste. Vladimir Rajčić, srpski producent i glumac iz Sjedinjenih Država, koji nam je u više navrata pružio dokaze da je blizak s ljudima kandidata za potpredsjednika Mike Pensa, ponudio se da pomogne tjedniku Nedjeljnik da dođe do ovog intervjua.

Postoji, naravno, i druga mogućnost, koju će redakcija nedeljnika istražiti u danima koji su pred nama, kako bismo zadržali ugled koji imamo, i zbog kojeg smo najčitaniji politički časopis u zemlji.

To je ona da smo bili prevareni, od Vladimira Rajčića prije svega, iako to i dalje poslije svih kontakata s njim i obavještavanja i imena koja nam saopćava ne želimo tvrditi.

U tom slučaju, krivnja je naša i samo naša. Povjerovali smo sugovorniku koji nam je osigurao dokaze koje smo tražili, i nismo ispunili svoju profesionalnu dužnost da do kraja sumnjamo u njih.

Ne iz zle namjere i nikako u želji da svoje čitatelje dovedemo u zabludu, zbog čega im se unaprijed i u svakom slučaju, ma što da bude ishod ove zavrzlame, ispričavamo.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,