Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TRUMP UDARA ŽESTOKO: Ako Hillary Clinton uđe u Bijelu kuću – Islamska država će preuzeti kontrolu i nad Amerikom

TRUMP UDARA ŽESTOKO: Ako Hillary Clinton uđe u Bijelu kuću – Islamska država će preuzeti kontrolu i nad Amerikom

hillary-isiJAVNO OPTUŽIO BRAČNI PAR KLINTON DA JE IZVUKAO KORIST IZ OBNOVE HAITIJA POSLIJE ZEMLJOTRESA

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump izjavio je danas da će Islamska država preuzeti kontrolu nad SAD ako Hillary Clinton pobijedi na predsjedničkim izborima 8. studenog.

Trump je na skupu u Floridi rekao da se džihadisti Islamske države “nadaju i mole” da njegova kandidatkinja demokrata dođe u Bijelu kuću.

On je rekao da će ta ekstremistička skupina, koja kontrolira dio Bliskog istoka, u slučaju pobjede Hillary Clinton “preuzeti kontrolu i nad ovim dijelom svijeta”.

Clinton i Tramp optužili su jedno drugo da Islamska država koristi retoriku iz predizborne kampanje za regrutiranje boraca.

Trump je istovremeno predočio Amerikancima da su Hillary i njen muž Bill Clinton izvukli korste iz obnove Haitija nakon potresa koji je tu zemlju zadesio 2010-te.

Ona je u to vrijeme bila državna tajnica, a Bill je bio američki “posebni predstavnik za Haiti”, a Tramp je otkrio da su posao za obnovu te zemlje mogli dobiti samo biznismeni koji su bili bliski Hillary i Bill Clintonu koji je na raspolaganju imao fond od 400 milijuna dolara.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,