Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » 50 GODINA NISU SLETJELI NA MJESEC JER MORAJU NA MARS: Znanstvenici odredili mjesto na Marsu za prvo iskrcavanje astronauta

50 GODINA NISU SLETJELI NA MJESEC JER MORAJU NA MARS: Znanstvenici odredili mjesto na Marsu za prvo iskrcavanje astronauta

mars-slikaAstrofizičari su odredili mjesto na Marsu koje bi bilo najpogodnije za prvu ekspediciju s ljudskom posadom

To je područje “Deuteronilus mensae” koja se nalazi na sjevernoj polutki Crvenog planeta.

Sudionici Sedmog moskovskog međunarodnog simpozija o istraživanju Sunčvog sustava ocijenili su da bi najbolje bilo da se prvi “marsijanski brod” spusti upravo tu zato što Deuteronilus mensae ima najviše leda.

Jedan od sudionika simpozija, James Head s američkog Sveučilišta “Brown”, čak je istupio s tvrdnjom:

“Na tom mjestu se pod vrlo tankim slojem marsijanske prašine nalaze slojevi čistog vodenog leda. To je najinteresantnije mjesto za naša buduća istraživanja”.

Deuteronilus mensae ima površinu od oko 100 četvornih kilometara i nalazi se između “ravnica” s imenima – Utopija i Hris.

Head je, inače, potpuno uvjeren: “Siguran sam da će tamo biti pronađen izvanzemaljski život. Vjerujte mi: život tamo postoji! Možda se radi o najjednostavnijim formama, ali – sigurno postoji!”.

NASA planira svoje astronaute poslati na Mars do 2030.-te, a na Mjesecu nisu bili 50 godina jer moraju sletjeti na Mars.

Privatna američka tvrtka SpaceX namerena je još ambicioznija – najavljuje iskrcavanje svojih “svemirskih pionira” već do 2024. godine.
 
Ruska svemirska agencija – Roskosmos – želi prvo formirati svemirsku postaju na Mjesecu i iskoristiti za osvajanje Marsa.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , ,