Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » 50 GODINA NISU SLETJELI NA MJESEC JER MORAJU NA MARS: Znanstvenici odredili mjesto na Marsu za prvo iskrcavanje astronauta

50 GODINA NISU SLETJELI NA MJESEC JER MORAJU NA MARS: Znanstvenici odredili mjesto na Marsu za prvo iskrcavanje astronauta

mars-slikaAstrofizi─Źari su odredili mjesto na Marsu koje bi bilo najpogodnije za prvu ekspediciju s ljudskom posadom

To je podru─Źje “Deuteronilus mensae” koja se nalazi na sjevernoj polutki Crvenog planeta.

Sudionici Sedmog moskovskog me─Ĺunarodnog simpozija o istra┼żivanju Sun─Źvog sustava ocijenili su da bi najbolje bilo da se prvi “marsijanski brod” spusti upravo tu zato ┼íto Deuteronilus mensae ima najvi┼íe leda.

Jedan od sudionika simpozija, James Head s ameri─Źkog Sveu─Źili┼íta “Brown”, ─Źak je istupio s tvrdnjom:

“Na tom mjestu se pod vrlo tankim slojem marsijanske pra┼íine nalaze slojevi ─Źistog vodenog leda. To je najinteresantnije mjesto za na┼ía budu─ça istra┼żivanja”.

Deuteronilus mensae ima povr┼íinu od oko 100 ─Źetvornih kilometara i nalazi se izme─Ĺu “ravnica” s imenima – Utopija i Hris.

Head je, ina─Źe, potpuno uvjeren: “Siguran sam da ─çe tamo biti prona─Ĺen izvanzemaljski ┼żivot. Vjerujte mi: ┼żivot tamo postoji! Mo┼żda se radi o najjednostavnijim formama, ali – sigurno postoji!”.

NASA planira svoje astronaute poslati na Mars do 2030.-te, a na Mjesecu nisu bili 50 godina jer moraju sletjeti na Mars.

Privatna ameri─Źka tvrtka SpaceX namerena je jo┼í ambicioznija – najavljuje iskrcavanje svojih “svemirskih pionira” ve─ç do 2024. godine.
 
Ruska svemirska agencija – Roskosmos – ┼żeli prvo formirati svemirsku postaju na Mjesecu i iskoristiti za osvajanje Marsa.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , ,