Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » LUKAŠENKO PORUČIO ZAPADU: ‘Bjelorusi su spremni izginuti za Rusiju!’

LUKAŠENKO PORUČIO ZAPADU: ‘Bjelorusi su spremni izginuti za Rusiju!’

lukasenko-putin“Mi ćemo zajedno s ruskim narodom, s ruskim građanima, štititi našu zajedničku Domovinu na ništa manje važnom zapadnom frontu.”

“Mi ćemo ovdje ginuti, štiteći Bjelorusiju i Rusiju”, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, prenose ruski portali.

On je dodao da je bjeloruska vojska opremljena najsuvremenijim naoružanjem i da je sposobna pružiti otpor svakom agresoru.

“Ali vi trebate znati da je sve što ja govorim usmjereno na to da ne bude rata. Mi nećemo zveckati oružjem da bismo ispali hrabri.

Postoji važniji zadatak: da se očuva mir, da se ljudima omogući da žive mirno, da rade i odgajaju djecu “, izjavio je Lukašenko.

U svibnju je Bjelorusija od Rusije dobila četvrtiu diviziju protivavionskog raketnog sustava S-300PS.

Prema riječima zapovjednika snaga zrakoplovstva i protuzračne obrane Rusije Olega Dvigaljeva, tehnika divizije, koja je prešla iz sastava Ministarstva obrane Rusije, prošla je kapitalni remont s garancijom od šest do sedam godina.

Isporuke naoružanja se realiziraju u okviru programa razvoja jedinstvenog regionalnog sustava protuzračne obrane.

Moskva i Minsk su 1998. godine ratificirali sporazum o zajedničkoj regionalnoj sigurnosti u vojnoj sferi i osnovale Regionalnu vojnu formaciju.

U njen sastav ulaze Oružane snage Bjelorusije i 20. armija Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije. Vojni stožer i vojne jedinice dviju zemalja trebaju djelovati prema zajedničkom cilju i planu.
 
(balkanbreakingnews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,