Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » LUKA┼áENKO PORU─îIO ZAPADU: ‘Bjelorusi su spremni izginuti za Rusiju!’

LUKA┼áENKO PORU─îIO ZAPADU: ‘Bjelorusi su spremni izginuti za Rusiju!’

lukasenko-putin“Mi ─çemo zajedno s ruskim narodom, s ruskim gra─Ĺanima, ┼ítititi na┼íu zajedni─Źku Domovinu na ni┼íta manje va┼żnom zapadnom frontu.”

“Mi ─çemo ovdje ginuti, ┼ítite─çi Bjelorusiju i Rusiju”, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Luka┼íenko, prenose ruski portali.

On je dodao da je bjeloruska vojska opremljena najsuvremenijim naoru┼żanjem i da je sposobna pru┼żiti otpor svakom agresoru.

“Ali vi trebate znati da je sve ┼íto ja govorim usmjereno na to da ne bude rata. Mi ne─çemo zveckati oru┼żjem da bismo ispali hrabri.

Postoji va┼żniji zadatak: da se o─Źuva mir, da se ljudima omogu─çi da ┼żive mirno, da rade i odgajaju djecu “, izjavio je Luka┼íenko.

U svibnju je Bjelorusija od Rusije dobila ─Źetvrtiu diviziju protivavionskog raketnog sustava S-300PS.

Prema rije─Źima zapovjednika snaga zrakoplovstva i protuzra─Źne obrane Rusije Olega Dvigaljeva, tehnika divizije, koja je pre┼íla iz sastava Ministarstva obrane Rusije, pro┼íla je kapitalni remont s garancijom od ┼íest do sedam godina.

Isporuke naoru┼żanja se realiziraju u okviru programa razvoja jedinstvenog regionalnog sustava protuzra─Źne obrane.

Moskva i Minsk su 1998. godine ratificirali sporazum o zajedni─Źkoj regionalnoj sigurnosti u vojnoj sferi i osnovale Regionalnu vojnu formaciju.

U njen sastav ulaze Oru┼żane snage Bjelorusije i 20. armija Zapadnog vojnog okruga Oru┼żanih snaga Rusije. Vojni sto┼żer i vojne jedinice dviju zemalja trebaju djelovati prema zajedni─Źkom cilju i planu.
 
(balkanbreakingnews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,