Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Velika Britanija priznala da ‘napuhani’ Putin uništava Novi Svjetski Poredak

Velika Britanija priznala da ‘napuhani’ Putin uništava Novi Svjetski Poredak

putin-kocija“Vladimir Putin pobjeđuje Novi Svjetski Poredak, i ‘šepuri se okolo’ dok to radi”, rekao je novi britanski ministar međunarodnog razvoja, Rory Stewart

U iskrenom istupu o uništavanju Novog Svjetskog Poretka, Stewart je rekao: “U Iraku, u Siriji, gledate pravi kolaps multilateralnog sustava, u vrijeme kada se Sjedinjene Američke Države pitaju što je mogu učiniti da se to riješi.”

Opisujući Putinovu Rusiju kako se “šepuri okolo”, objasnio je da je Rusija “transformirala svoj globalni status u posljednje tri godine u vrijeme kada bi mislili da će biti najslabija”, zahtijeva potpuno promišljanje o tome kako UN djeluje i potrebno je hitno jačanje globalno orijentiranih institucija.

“Stvari se događaju na način koji je bio nezasmiliv prije 15 godina”, rekao je. “Svijetu je izvan kontrole”.

Stewart, bivši diplomat, jedan je od priznatih mislilaca britanske vladajuće stranke o vanjskoj politici, i njegovo nedavno imenovanje kao državnog ministra za međunarodni razvoj dalo mu je novu snagu za djelovanje protiv Putina.

Govoreći na sastanku organizacije Thinktank Radix na konferenciji Konzervativaca, on je također priznao ono što je objavljeno od strane Guardiana, da je sirijski predsjednik, Bashar al-Assad, spašen uz pomoć ruske vojne intervencije.

“Assad je u imao vrlo velikih problema prije dvije godine. Vrlo je vjerojatno da bi on izgubio Aleppo, najveći dio južnih pokrajni i vjerojatno Homs, da Rusija nije intervenirala. Rusija je bila odlučujuća sa tom intervencijom.”

Međunarodni ministar za razvoj i priznao da je SAD ima naviku financiranja “radikalnih oporbenih skupina” u stranim zemljama koje želi destabilizirati.

“Model uspješne borbe protiv centralnih vlada podržanih od strane Rusije se provelo od strane SAD-a i u Afganistanu, 1981-89. Ako niste pažljivi, oporbene skupine koje su mnogo radikalnije nego što vi želite da budu, i zapravo kada vlada propadne, one dovode do građanskog rata, a situacija postaje još gora na terenu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,