Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Velika Britanija priznala da ‘napuhani’ Putin uni┼ítava Novi Svjetski Poredak

Velika Britanija priznala da ‘napuhani’ Putin uni┼ítava Novi Svjetski Poredak

putin-kocija“Vladimir Putin pobje─Ĺuje Novi Svjetski Poredak, i ‘┼íepuri se okolo’ dok to radi”, rekao je novi britanski ministar me─Ĺunarodnog razvoja, Rory Stewart

U iskrenom istupu o uni┼ítavanju Novog Svjetskog Poretka, Stewart je rekao: “U Iraku, u Siriji, gledate pravi kolaps multilateralnog sustava, u vrijeme kada se Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave pitaju ┼íto je mogu u─Źiniti da se to rije┼íi.”

Opisuju─çi Putinovu Rusiju kako se “┼íepuri okolo”, objasnio je da je Rusija “transformirala svoj globalni status u posljednje tri godine u vrijeme kada bi mislili da ─çe biti najslabija”, zahtijeva potpuno promi┼íljanje o tome kako UN djeluje i potrebno je hitno ja─Źanje globalno orijentiranih institucija.

“Stvari se doga─Ĺaju na na─Źin koji je bio nezasmiliv prije 15 godina”, rekao je. “Svijetu je izvan kontrole”.

Stewart, biv┼íi diplomat, jedan je od priznatih mislilaca britanske vladaju─çe stranke o vanjskoj politici, i njegovo nedavno imenovanje kao dr┼żavnog ministra za me─Ĺunarodni razvoj dalo mu je novu snagu za djelovanje protiv Putina.

Govore─çi na sastanku organizacije Thinktank Radix na konferenciji Konzervativaca, on je tako─Ĺer priznao ono ┼íto je objavljeno od strane Guardiana, da je sirijski predsjednik, Bashar al-Assad, spa┼íen uz pomo─ç ruske vojne intervencije.

“Assad je u imao vrlo velikih problema prije dvije godine. Vrlo je vjerojatno da bi on izgubio Aleppo, najve─çi dio ju┼żnih pokrajni i vjerojatno Homs, da Rusija nije intervenirala. Rusija je bila odlu─Źuju─ça sa tom intervencijom.”

Me─Ĺunarodni ministar za razvoj i priznao da je SAD ima naviku financiranja “radikalnih oporbenih skupina” u stranim zemljama koje ┼żeli destabilizirati.

“Model uspje┼íne borbe protiv centralnih vlada podr┼żanih od strane Rusije se provelo od strane SAD-a i u Afganistanu, 1981-89. Ako niste pa┼żljivi, oporbene skupine koje su mnogo radikalnije nego ┼íto vi ┼żelite da budu, i zapravo kada vlada propadne, one dovode do gra─Ĺanskog rata, a situacija postaje jo┼í gora na terenu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,