Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Moskva Washingtonu: Znamo da SAD kontrolira globalnu teroristi─Źku internacionalu

Moskva Washingtonu: Znamo da SAD kontrolira globalnu teroristi─Źku internacionalu

moskva-sadMINISTARSTVO OBRANE RF: ZNAMO GDJE SE U ALEPPU NALAZE AMERIKANCI KOJI RUKOVODE TERORISTIMA

Amerikanci su se odlu─Źili za novu taktiku prema Rusiji: ultimativno tra┼że prekid ofanzive sirijske vojske na isto─Źni Aleppo, prijete prekidom suradnje povodom Sirije i pla┼íe Moskvu gubitkom aviona u Siriji i teroristi─Źkim akcijama na teritoriji RF.

Glasnogovornik State departmana, Mark Toner, izjavio je: “Kada ─çemo zatvoriti vrata (suradnje) – ne mogu re─çi, ali je taj trenutak blizu”.

Prethodno je njegov kolega John Kirby upozorio Moskvu: ako se nasilje u Siriji nastavi – ekstremisti mogu nanijeti udare po ruskim gradovima.

Jo┼í je dodao: “Rusija ─çe u tom slu─Źaju nastaviti u zemlju iz Sirije ┼íalje tijela svojih vojnika u mrtva─Źkim sanducima i gubiti resurse, mo┼żda opet i zrakoplove”.

Oglasio se i direktor CIA John Brennan. Javno je rekao da ga “razdra┼żuje i ljuti” ono ┼íto se doga─Ĺa u Siriji, ┼íto Rusija ne─çe izvr┼íiti pritisak na Damask da zaustavi rat u Aleppu i prekinuti avio-nalete, i priznao da je Rusija za SAD “protivnik u cijelom nizu podru─Źja”.

Ocijenio je da se Moskva u vanjskoj politici “pona┼ía vrlo agresivno”, pa dodao:

“Oni su tako─Ĺer vrlo agresivni u cyber-sferi. Zato moramo biti vrlo pa┼żljivi povom svega ┼íto mogu u─Źiniti Rusi. Moramo vidjeti smijemo li vjerovati nekim stvarima o kojima oni govore i odbiti sudjelovati u bilo ─Źemu ┼íto oni namjeravaju”.

Ministarstvo obrane RF povodom prijetnji iz Washingtona ruskim avionima u Siriji upozorilo je SAD: da moraju biti isklju─Źene ─Źak i aluzije na prijetnje vojnicima i gra─Ĺanima Rusije.

Ministarstvo obrane RF je ocijenilo da su razmjeri izravnog utjecaja Sjedinjenih Dr┼żava na djelovanje terorista globalne i da dopiru ─Źak i do Rusije.

Povodom rije─Źi predstavnika State departmana o prijetnjama Rusiji, njegov glasnogovornik – general Igor Kona┼íenkov – naglasio je da je to priznanje da je “oporba” u Siriji – dio teroristi─Źke internacionale pod kontrolom Sjedinjenih Dr┼żava.

Rusko ministarstvo je otkrilo da Rusija dobro zna gdje se u Siriji, a i u Aleppu, nalaze “specijalisti iz SAD koji rukovode operacijama terorista”.

Kona┼íenkov se posebno obratio Kirbyju – povodom “gubitka aviona” i “lijesova”:

“Povodom sigurnosti gra─Ĺana Rusije, ma gdje se nalazili, trgovine ne─çe biti. Iako je admiralski uniformu zamijenio za sako, glasnogovornik State departmana ne bi trebao zaboraviti na oficirsku ─Źast”.

Jo┼í je dodao: “A u slu─Źaju poku┼íaja da se realiziraju prijetnje Rusiji i na┼íim vojnicima u Siriji – uop─çe nije sigurno da ─çe bojovnici sti─çi pobje─çi i da ─çe se za njih na─çi mrtva─Źki sanduci”.

Ministarstvo obrane RF objavilo je da je Rusija – unato─Ź svemu – spremna za nastavak dijaloga s Amerikancima radi zajedni─Źke borbe protiv terorista u Siriji.

Prethodno je glasnogovornika ruske diplomacije – Marija Zaharova – postavila “neka pitanja” Kirbyju:

“Ho─çe li se teroristi─Źkim aktima, o kojima govorite, pozabaviti oni “umjereni”? Oni koje Washington pola godine ne mo┼że odvojiti od Nusre? Da li su teroristi─Źki akti u Francuskoj, SAD i drugim zemljama, zajedno sa odsijecanjem glave u Siriji ljudima raznih nacionalnosti, neka druga paradigma? Ili je to mo┼żda jo┼í jedna paralelan relnost? Uostalom, ne ─Źini li vam se da trbuhozborstvo poput va┼íeg – o le┼íevima u najlon-vre─çama i teroristi─Źkim napadima po ruskim gradovima – vi┼íe li─Źi na naredbu nego na komentar jednog diplomate?”
 
(fakti.org)

Investitori po─Źeli povla─Źiti novac! Propast Deutsche Banke dokazuje da elita namjerno radi krize i namje┼íta sustav
POLJSKA VLADA VRA─ćA BANKE NARODU: 'Treba jasno dati do znanja ... da je na┼í cilj povratak poljskih banaka u poljske ruke!'

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,

reklama