Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Moskva Washingtonu: Znamo da SAD kontrolira globalnu terorističku internacionalu

Moskva Washingtonu: Znamo da SAD kontrolira globalnu terorističku internacionalu

moskva-sadMINISTARSTVO OBRANE RF: ZNAMO GDJE SE U ALEPPU NALAZE AMERIKANCI KOJI RUKOVODE TERORISTIMA

Amerikanci su se odlučili za novu taktiku prema Rusiji: ultimativno traže prekid ofanzive sirijske vojske na istočni Aleppo, prijete prekidom suradnje povodom Sirije i plaše Moskvu gubitkom aviona u Siriji i terorističkim akcijama na teritoriji RF.

Glasnogovornik State departmana, Mark Toner, izjavio je: “Kada ćemo zatvoriti vrata (suradnje) – ne mogu reći, ali je taj trenutak blizu”.

Prethodno je njegov kolega John Kirby upozorio Moskvu: ako se nasilje u Siriji nastavi – ekstremisti mogu nanijeti udare po ruskim gradovima.

Još je dodao: “Rusija će u tom slučaju nastaviti u zemlju iz Sirije šalje tijela svojih vojnika u mrtvačkim sanducima i gubiti resurse, možda opet i zrakoplove”.

Oglasio se i direktor CIA John Brennan. Javno je rekao da ga “razdražuje i ljuti” ono što se događa u Siriji, što Rusija neće izvršiti pritisak na Damask da zaustavi rat u Aleppu i prekinuti avio-nalete, i priznao da je Rusija za SAD “protivnik u cijelom nizu područja”.

Ocijenio je da se Moskva u vanjskoj politici “ponaša vrlo agresivno”, pa dodao:

“Oni su također vrlo agresivni u cyber-sferi. Zato moramo biti vrlo pažljivi povom svega što mogu učiniti Rusi. Moramo vidjeti smijemo li vjerovati nekim stvarima o kojima oni govore i odbiti sudjelovati u bilo čemu što oni namjeravaju”.

Ministarstvo obrane RF povodom prijetnji iz Washingtona ruskim avionima u Siriji upozorilo je SAD: da moraju biti isključene čak i aluzije na prijetnje vojnicima i građanima Rusije.

Ministarstvo obrane RF je ocijenilo da su razmjeri izravnog utjecaja Sjedinjenih Država na djelovanje terorista globalne i da dopiru čak i do Rusije.

Povodom riječi predstavnika State departmana o prijetnjama Rusiji, njegov glasnogovornik – general Igor Konašenkov – naglasio je da je to priznanje da je “oporba” u Siriji – dio terorističke internacionale pod kontrolom Sjedinjenih Država.

Rusko ministarstvo je otkrilo da Rusija dobro zna gdje se u Siriji, a i u Aleppu, nalaze “specijalisti iz SAD koji rukovode operacijama terorista”.

Konašenkov se posebno obratio Kirbyju – povodom “gubitka aviona” i “lijesova”:

“Povodom sigurnosti građana Rusije, ma gdje se nalazili, trgovine neće biti. Iako je admiralski uniformu zamijenio za sako, glasnogovornik State departmana ne bi trebao zaboraviti na oficirsku čast”.

Još je dodao: “A u slučaju pokušaja da se realiziraju prijetnje Rusiji i našim vojnicima u Siriji – uopće nije sigurno da će bojovnici stići pobjeći i da će se za njih naći mrtvački sanduci”.

Ministarstvo obrane RF objavilo je da je Rusija – unatoč svemu – spremna za nastavak dijaloga s Amerikancima radi zajedničke borbe protiv terorista u Siriji.

Prethodno je glasnogovornika ruske diplomacije – Marija Zaharova – postavila “neka pitanja” Kirbyju:

“Hoće li se terorističkim aktima, o kojima govorite, pozabaviti oni “umjereni”? Oni koje Washington pola godine ne može odvojiti od Nusre? Da li su teroristički akti u Francuskoj, SAD i drugim zemljama, zajedno sa odsijecanjem glave u Siriji ljudima raznih nacionalnosti, neka druga paradigma? Ili je to možda još jedna paralelan relnost? Uostalom, ne čini li vam se da trbuhozborstvo poput vašeg – o leševima u najlon-vrećama i terorističkim napadima po ruskim gradovima – više liči na naredbu nego na komentar jednog diplomate?”
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,