Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ruska glasnogovornica vanjskih poslova Zaharova: ‘Dolazimo do stra┼ínog zaklju─Źka za cijeli svijet da Washington ┼ítiti Islamsku dr┼żavu’

Ruska glasnogovornica vanjskih poslova Zaharova: ‘Dolazimo do stra┼ínog zaklju─Źka za cijeli svijet da Washington ┼ítiti Islamsku dr┼żavu’

a10-akcijaSAD je uspio “gre┼íkom” ubiti 80 sirijskih vojnika, na ─Źijim je uniformama mogao pro─Źitati imena uz pomo─ç vojnih satelita

OSTAJE DA SE VIDI: KRE─ćE LI RAT U SIRIJI NOVOM SNAGOM I ┼áTO ─ćE BITI SA AMERI─îKO-RUSKIM ODNOSIMA

Ameri─Źki avio-udari po sirijskim vladinim snagama prisiljavaju Moskvu da misli da Bijela ku─ça ┼ítiti grupaciju Islamska dr┼żava – izjavila je ve─Źeras Marija Zaharova.

Usprkos velikoj ratnoj obavje┼ítajnoj ratnoj ma┼íineriji, dronovima sa visokorezolucijskim kamerama, satelitskim kamerama koje mogu prikazati sliku u realnom vremenu, i ostaloj super-razvijenoj tehnologiji, SAD je uspio “gre┼íkom” ubiti 80 sirijskih vojnika, na ─Źijim je uniformama mogao pro─Źitati imena uz pomo─ç vojnih satelita.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije pritom je dodatno naglasila i precizirala:

“Ako smo dosad imali pretpostavke da se na isti na─Źin ┼ítiti Nusra (D┼żebhat an-Nusra), poslije dana┼ínjih udara po sirijskoj armiji i preko 80 mrtvih – dolazimo do stra┼ínog zaklju─Źka za cijeli svijet: Bijela ku─ça ┼ítiti Islamsku dr┼żavu“.

Govore─çi o zahtjevu Moskve da se povodom ameri─Źkih udara hitno sastane Vije─çe sigurnosti UN, Zaharova je istaknula:

“Tra┼żimo od Washingtona potpuna i detaljna obja┼ínjenja koja bi pokazala da li se radi o sra─Źunatoj podr┼íci Islamskoj dr┼żavi ili o novoj pogre┼íci. Svoja obja┼ínjenja Amerikanci su du┼żni davati u Vije─çu sigurnosti UN”.

U su┼ítini, mogli su se o─Źekivati ÔÇőÔÇői ameri─Źki udari po armiji legalne vlade u Damasku i – ovakva reakcija Moskve na same udare.

Jer, Amerikanci su na ovaj na─Źin – tobo┼że, gre┼íkom – izbombardirali i “paket za Siriju” koji se John Kerry izdogovarao sa Sergejom Lavrovom.

Ovaj zaokret samo potvr─Ĺuje da netko mo─çan u Washingtonu od prvog trenutka nije bio zadovoljan onim na ┼íto je Kerry pristao.

Ostaje da vidimo: ho─çe li se rat u Siriji razbuktati novom snagom i – kako ─çe se dalje razvijati rusko-ameri─Źki odnosi.

Ne samo povodom Sirije.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,