Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » George Soros: Prihvatite ilegalne migrante ili vam prijeti izumiranje

George Soros: Prihvatite ilegalne migrante ili vam prijeti izumiranje

soros-migrantiMilijarder George Soros je upozorio da će se, ukoliko Europa ne nauči prihvatiti trenutnu poplavu migranata koji ulaze na kontinent, uskoro suočiti sa izumiranjem

Migrantska kriza u Europi je već gurnula Europsku uniju prema raspadu kada je 23. lipnja, pomogla Britancima da glasaju za Brexit EU.

Izbjeglička kriza i Brexit su iznjedrili stvari koje su pojačale ksenofobiju, nacionalističke pokrete koji će nastojati osvojiti niz nadolazećih izbora – uključujući i nacionalne izbore u Francuskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj u 2017., na referendumu u Mađarskoj o politici “izbjeglica” u EU 2. listopada, i na reprizu austrijskog predsjedničkih izbora u istom danu.

Umjesto ujedinjenosti da se odupru ovim prijetnjama, države članice EU-a postaju sve netrpeljivije i ne žele surađivati ​​jedna s drugom.

Oni slijede politiku samo-posluživanja, migracijske politike prosjak-tvoj-susjed – kao što su izgradnja graničnih ograda – koji dalje fragmentiraju Uniju, ozbiljno naštetivši državama članicama, i potkopavajući globalne standarde ljudskih prava.

Sadašnji odgovor na migrantsku krizu je kulminirao u sporazumu postignutom prošle godine između EU i Turske kako bi se zaustavio protok ilegalnih migranata iz istočnog Sredozemlja, te pati od četiri temeljna nedostatka.

Sporazum s Turskom bio problematičan od samog početka. Sama premisa posla – da se tražitelji azila zakonski mogu vratiti u Tursku – je u osnovi pogrešna. Turska nije “sigurna zemlja trećeg svijeta” za većinu sirijskih azilanata, pogotovo zbog neuspjelog puča u srpnju.

Migrantska kriza nije jedina kriza s kojom se Europa mora suočiti, ali ona je najhitnija.

I ako bi se po pitanju migranata napravio značajan napredak, i druga pitanja bi se mogla riješiti poput zaustavljanje nastavka grčke dužničke krize i Brexit-a, pa sve do rješenja izazova koje postavlja Rusija.

Svi dijelovi Unije trebaju stati zajedno, i šanse za uspjeh će tada ostati visoke. No, dokle god postoji strategija koja bi mogla uspjeti, svatko tko želi u EU preživjeti trebao se stati iza nje, rakao je Soros.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,