Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Putin objavio rat prljavim bankarima: Evo kako ─çe kazniti one koji su pobjegli u inozemstvo…

Putin objavio rat prljavim bankarima: Evo kako ─çe kazniti one koji su pobjegli u inozemstvo…

putin-bankariRuski predsjednik Vladimir Putin izjavio je na sastanku s guvernerom Centralne banke Elvira Nabiullina koji je nalo┼żio vladi i policiji utvrditi kazne za bankare koji su prekr┼íili ruskog zakona i pobjegli u inozemstvo

“Neizbje┼żnosti kazne klju─Źna je stvar da to isto ne bi ponovili drugi bankari, uklju─Źuju─çi, na┼żalost, slu─Źajeve kada bankari odlaze u inozemstvo, iznose─çi imovinu. Tu imovinu treba vra─çati. Ne treba ih samo ka┼żnjavati, ve─ç i vra─çati pokradenu imovinu. To je naravno slo┼żen posao”, rekao je Nabiulina na tijekom sastanka sa ┼íefom dr┼żave.

Ona je primijetila da je u 70 posto slu─Źajeva oduzimanje licenci bankama povezano s pranjem novca. ┼áefica Centralne banke je pozvala da se na─Ĺe rje┼íenje ovog problema na zakonskom nivou.

“Treba biti vrlo pa┼żljiv da se ne bi ograni─Źila sloboda ljudi, ali treba dati jamstva i dr┼żavi i dru┼ítvu i ulaga─Źima banaka od svih kriminalnih radnji. Ajde da ovaj nalog dam i Vladi i policijskim tijelima – i zajedno da razmislimo”, izjavio je Putin.

Ruski bankarski sustav za posljednje tri godine mnogo manje je vršio usluge u kriminalnoj sferi.

Prema rije─Źima guvernerke, opseg operacija izvla─Źenja novca u inozemstvo se smanjio sa 1,7 bilijuna rubalja u 2013. godini do 110 milijardi rubalja u prvom polugodi┼ítu 2016. godine.

(cafe.ba)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,