Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Putin objavio rat prljavim bankarima: Evo kako će kazniti one koji su pobjegli u inozemstvo…

Putin objavio rat prljavim bankarima: Evo kako će kazniti one koji su pobjegli u inozemstvo…

putin-bankariRuski predsjednik Vladimir Putin izjavio je na sastanku s guvernerom Centralne banke Elvira Nabiullina koji je naložio vladi i policiji utvrditi kazne za bankare koji su prekršili ruskog zakona i pobjegli u inozemstvo

“Neizbježnosti kazne ključna je stvar da to isto ne bi ponovili drugi bankari, uključujući, nažalost, slučajeve kada bankari odlaze u inozemstvo, iznoseći imovinu. Tu imovinu treba vraćati. Ne treba ih samo kažnjavati, već i vraćati pokradenu imovinu. To je naravno složen posao”, rekao je Nabiulina na tijekom sastanka sa šefom države.

Ona je primijetila da je u 70 posto slučajeva oduzimanje licenci bankama povezano s pranjem novca. Šefica Centralne banke je pozvala da se nađe rješenje ovog problema na zakonskom nivou.

“Treba biti vrlo pažljiv da se ne bi ograničila sloboda ljudi, ali treba dati jamstva i državi i društvu i ulagačima banaka od svih kriminalnih radnji. Ajde da ovaj nalog dam i Vladi i policijskim tijelima – i zajedno da razmislimo”, izjavio je Putin.

Ruski bankarski sustav za posljednje tri godine mnogo manje je vršio usluge u kriminalnoj sferi.

Prema riječima guvernerke, opseg operacija izvlačenja novca u inozemstvo se smanjio sa 1,7 bilijuna rubalja u 2013. godini do 110 milijardi rubalja u prvom polugodištu 2016. godine.

(cafe.ba)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,