Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Hollande se ‘oteo kontroli’ i poručio Bijeloj kući da je kriva za teroristički kaos s kojim se svijet suočava

Hollande se ‘oteo kontroli’ i poručio Bijeloj kući da je kriva za teroristički kaos s kojim se svijet suočava

holl-obamFracuski lider ocijenio da su SAD nakon 11. rujna poduzele “pogrešne mjere”

Francuski predsjednik Francois Hollande poručio je Bijeloj kući da je nakon 11. rujna 2001. protiv terorizma poduzimala mjere pogrešnog znakova.

Francuski lider na na svojoj stranici na Facebooku napisao: “Tog dana svi bili zajedno s Amerikancima. Ali, da li smo u potrebnoj mjeri shvatili da se taj problem sada tiče svih nas i da se odsad moramo nositi s terorizmom nove vrste, s kojim se nikada ranije nije suočavali?”

Da bi bilo jasnije na što misli i što želi priopćiti, Hollande je dodatno ukazao:

“Uzvratne mjere koje je poduzela američka admnistracije odgovarajući na terorističke napade, isplanirane na njenoj teritoriji i tamo metodično realizirane, uopće nisu elminirale opasnost već su, naprotiv, utjecale su na povećanje njezinih razmjera. Ovo se tiče i Iraka”.

Hollande je istovremeno podsjetio da je Francuska – a u ono vrijeme je njezin predsjednik bio Jacques Chirac – odbila se priključiti američkoj intervenciji u Iraku, čak ju je i osudila, ali je, unatoč tome, postala žrtva kaosa koji je ta internvencija izazvala.

Francuski lider je izrazio uvjerenje da će demokracija pobijediti u sudaru sa terorizmom jer je sloboda sila koja se ne može zaustaviti “ako narodi na podlegnu strahu i sačuvaju jedinstvo i solidarnost”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,