Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » KRAJ SAD-a: Kina razvila kvantne radare protiv američkih nevidljivih bombardera

KRAJ SAD-a: Kina razvila kvantne radare protiv američkih nevidljivih bombardera

nevidljivi-lovacKina je objavila da je razvila i testirala radarski sustav koji koristi kvantno sprezanje koje pobjeđuje sve moderne stealth tehnologije koje se koriste od strane vojnih sila u svijetu

Prvi kineski kvantni radar je razvijen od strane “Intelligent Perception Technology Laboratory” 14. instituta u CETC, kompanijie za obranu i elektroniku.

Radar je ispitan sredinom kolovoza, rekao je Xinhua u izvješću u četvrtak.

Sustav je u mogućnosti otkriti cilj na udaljenosti od 100 kilometara u stvarnom okruženju, navodi se u izvješću. Uređaj koristi jedinstvenu tehnologiju detekcije fotona.

Kvantni radar je uređaj koji koristi kvantno sprezanje fotona koji pružaju bolje mogućnosti otkrivanja od konvencionalnih radarskih sustava.

Postupak će biti koristan za praćenje ciljeva s malim radarskim presjekom, kao što su bombarderi koji imaju stealth tehnologiji ili služiti za ometanje i zbunjivanje neprijateljskog radara.

Tehnologija se može također upotrijebiti u biomedicini jer kvantni radar zahtijeva nižu energiju i mogu se koristiti za neinvazivne sonde prilikom otkrivanja predmeta sa slabom refleksijom, kao što su stanica karcinoma.

Ranije je Kina lansirala prvi svjetski kvantni komunikacijski satelit, koji koristi kvantno sprezanje u kriptografiji.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,