Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » KONAČNO: NJEMAČKA RAZMATRA SLANJE MIGRANATA NATRAG

KONAČNO: NJEMAČKA RAZMATRA SLANJE MIGRANATA NATRAG

press-konferencijaNijemci su se okrenuli protiv Angele Merkel

Berlin promišlja ideju slanja migranata u Grčku po prvi put u pet godina.

Ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kaže da je Njemačka učinila sve kako bi pomogla izbjeglicama, ali je potrebna pomoć od ostatka Unije da bi se primilo još više migranata.

Ministar De Maiziere je odlučan da EU mora usvojiti zajedničku politiku prema imigrantima i da Berlin nije u stanju nositi teret na svojim nogama.

Pod propisima iz Dublin, migranti trebaju biti obrađeni u prvoj državi članici EU u koju su ušli, što je za mnoge bila Grčka.

“Mi smo učinili puno u Europi kako bi se poboljšalo stanje izbjeglica u Grčkoj”, izjavio je de Maiziere izjavio za novine Welt am Sonntag, kako navodi Deutsche Welle.

“Ovo će imati posljedice koje će omogućiti da imigranti budu vraćeni natrag u Grčku u skladu s propisima iz Dublina.”

Njemačka nije poslala migrante natrag u Grčku od 2011. godine zbog nedostataka u grčkom sustavu za obradu azilanata i činjenicu da se zemlja bori sa velikim brojem ilegalnih migranata već u Grčkoj. Trenutno je 50.000 migranata u Grčkoj koji čekaju na transport u druge zemlje EU.

Više od milijun migranata preselio se u Njemačku 2015. godine pod politikom otvorenih vrata kancelarke Angele Merkel.

Broj migranata koji dolaze u Njemačkoj u 2016 je smanjen, uglavnom zbog brojnih zemalja na jugu Europe koji zatvaraju svoje granice.

Merkelova spremnost prihvaćanja migranata nije prihvaćena pljeskom od strane građana u Njemačkoj, s povelikom skupinom stanovništva koja raste i sve je više razočarana s brojem izbjeglica koje ulaze u zemlju.

U intervjuu za Bild, Merkel je čvrsto branila svoju odluku da dopusti migrantima da se nasele u Njemačkoj, unatoč padu njezine popularnosti na najniže razine u poslijednjih 5 godina, na niskih 45 posto.

“Nismo smanjili povlastice za svakoga u Njemačkoj kao posljedica potpore migrantima. U stvari, zapravo smo vidjeli socijalna poboljšanja u nekim područjima”, rekla je Merkel u intervjuu u subotu, kako navodi Reuters.

Njemačka vlada je već vratila 35.000 ljudi u prvih sedam mjeseci 2016. godine, jer svatko tko dolazi u zemlju ne zaslužuje status azila.

Mađarski premijer Viktor Orban je posebno otvoren kada da njegova zemlja “ne treba niti jednog migranta” i “svaki migrant predstavlja rizik za javnu sigurnost i rizik od terorizma”.

Čelnik vladajuće stranke prava i pravde Poljske i bivši poljski premijer Jaroslaw Kaczynski dijeli gledište premijera Orbana, rekavši da “niti jedan migrant ne bi trebao biti prihvaćen.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , ,