Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ugledni neurolog priznao: ‘ADHD je lažni poremećaj stvoren da bi lijeÄnici drogirali djecu’

Ugledni neurolog priznao: ‘ADHD je lažni poremećaj stvoren da bi lijeÄnici drogirali djecu’

adhd-dijeteUgledni neurolog je izašao u javnost sa veoma hrabrom konstatacijom i priznao da Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD) ne postoji, i da je to samo skup simptoma, a ne zapravo bolest

Dr. Richard Saul je objavio knjigu pod nazivom “ADHD ne postoji: Istina o Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje” i tvrdi da je broj ljudi koji stvarno pate od ovog poremećaja jednak nuli.

Richard Saul je neurolog koji je imao dugu karijeru u ispitivanju bolesnika koji su imali poteÅ¡koća sa hiperaktivnosti i deficitom pažnje i nemogućnosti da se usredotoÄe.

Od njegovog iskustva iz prve ruke, on kaže da ADHD nije ništa drugo nego lažni poremećaj koji je zapravo samo skup simptoma, a ne zapravo bolest.

On istiÄe da ADHD ne bi trebao biti naveden kao zasebni poremećaj u dijagnostiÄkom i statistiÄkom priruÄniku AmeriÄkog psihijatrijske Udruge, i sve je detaljno opisao u knjizi koji je izdana u veljaÄi 2014. godine.

Kao što stoji, ADHD je definiran kao psihijatrijski poremećaj koji je neurorazvijajući.

Da bi ga dijagnosticirali, moraju biti prisutne znaÄajne poteÅ¡koće s pažnjom i / ili hiperaktivnosti, te impulzivno djelovanje koje nije prikladno za dob osobe.

Broj ADHD dijagnoza uvelike se povećao u posljednjih nekoliko godina zbog Äinjenice da lijeÄnici koriste poremećaja ne samo da bi objasnili nedostatak fokusa pažnje nego da bi se i omogućilo koriÅ¡tenje lijekova koje izravno daju lijeÄnici koji rade za farmaceutsku industriju.

Saul smatra da su mnogi roditelji ovih dana su u potrazi za bilo kojim naÄinom da njihova djeca sjednu i ostnu mirna, a lijekovi koje preporuÄuju lijeÄnici idu uz to.

Trenutno, 1 na 9 djece “boluje” od ADHD-a, a dvije trećine njih su na nekoj vrsti lijekova.

Nažalost, to rjeÅ¡enje nije djelotvorno jer su lijekovi opasni i sadrže ovisne stimulanse. Iako ih mnogi lijeÄnici propisuju bez pitanja, oni bi trebali viÅ¡e razmiÅ¡ljati o rjeÅ¡avanju korijena problema i prije nego proguraju lijekove.

Prema Saulu, pokuÅ¡avati lijeÄiti neÅ¡to poput ADHD-a i smatrati je bolešću, je velika pogreÅ¡ka.

To se može usporediti kao kad idete u ambulantu zbog srÄanih bolova i jednostavno vam lijeÄnik pripiÅ¡e lijekove protiv bolova. Da, vi ćete možda biti bez boli nekoliko sati, ali onda ćete umrijeti od srÄanog udara. Bez gledanja na korijen problema, ne možemo ispravno znati Å¡to se dogaÄ‘a.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,