Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ugledni neurolog priznao: ‘ADHD je lažni poremećaj stvoren da bi liječnici drogirali djecu’

Ugledni neurolog priznao: ‘ADHD je lažni poremećaj stvoren da bi liječnici drogirali djecu’

adhd-dijeteUgledni neurolog je izašao u javnost sa veoma hrabrom konstatacijom i priznao da Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD) ne postoji, i da je to samo skup simptoma, a ne zapravo bolest

Dr. Richard Saul je objavio knjigu pod nazivom “ADHD ne postoji: Istina o Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje” i tvrdi da je broj ljudi koji stvarno pate od ovog poremećaja jednak nuli.

Richard Saul je neurolog koji je imao dugu karijeru u ispitivanju bolesnika koji su imali poteškoća sa hiperaktivnosti i deficitom pažnje i nemogućnosti da se usredotoče.

Od njegovog iskustva iz prve ruke, on kaže da ADHD nije ništa drugo nego lažni poremećaj koji je zapravo samo skup simptoma, a ne zapravo bolest.

On ističe da ADHD ne bi trebao biti naveden kao zasebni poremećaj u dijagnostičkom i statističkom priručniku Američkog psihijatrijske Udruge, i sve je detaljno opisao u knjizi koji je izdana u veljači 2014. godine.

Kao što stoji, ADHD je definiran kao psihijatrijski poremećaj koji je neurorazvijajući.

Da bi ga dijagnosticirali, moraju biti prisutne značajne poteškoće s pažnjom i / ili hiperaktivnosti, te impulzivno djelovanje koje nije prikladno za dob osobe.


Broj ADHD dijagnoza uvelike se povećao u posljednjih nekoliko godina zbog činjenice da liječnici koriste poremećaja ne samo da bi objasnili nedostatak fokusa pažnje nego da bi se i omogućilo korištenje lijekova koje izravno daju liječnici koji rade za farmaceutsku industriju.

Saul smatra da su mnogi roditelji ovih dana su u potrazi za bilo kojim načinom da njihova djeca sjednu i ostnu mirna, a lijekovi koje preporučuju liječnici idu uz to.

Trenutno, 1 na 9 djece “boluje” od ADHD-a, a dvije trećine njih su na nekoj vrsti lijekova.

Nažalost, to rješenje nije djelotvorno jer su lijekovi opasni i sadrže ovisne stimulanse. Iako ih mnogi liječnici propisuju bez pitanja, oni bi trebali više razmišljati o rješavanju korijena problema i prije nego proguraju lijekove.

Prema Saulu, pokušavati liječiti nešto poput ADHD-a i smatrati je bolešću, je velika pogreška.

To se može usporediti kao kad idete u ambulantu zbog srčanih bolova i jednostavno vam liječnik pripiše lijekove protiv bolova. Da, vi ćete možda biti bez boli nekoliko sati, ali onda ćete umrijeti od srčanog udara. Bez gledanja na korijen problema, ne možemo ispravno znati što se događa.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,