Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » PAPA FRANJO JE KLIMATSKI AGENT: ‘Globalno zatopljenje je ‘grijeh’, a čovjek se može iskupiti recikliranjem i smanjenom upotrebom automobila’

PAPA FRANJO JE KLIMATSKI AGENT: ‘Globalno zatopljenje je ‘grijeh’, a čovjek se može iskupiti recikliranjem i smanjenom upotrebom automobila’

papa-franjo-klima“Globalno zatopljenje nastavlja, dijelom i zbog ljudske aktivnosti”, rekao je Franjo

U svojoj poruci na “Svjetski dan molitve za brigu o stvaranju”, Franjo je rekao da su globalno zatopljenje koje je inducirano od strane ljudi, kao i gubitak biološke raznolikosti – “grijesi” protiv Boga, koji se moraju okajani sadnjom drveća, izbjegavanjem upotrebe plastike i papira i “odvajanjem otpadaka”.

“Globalno se zatopljenje nastavlja, dijelom i zbog ljudskog djelovanja”, rekao je Franjo, dodajući da je “2015 je bila najtoplija ikada zabilježena godina, a 2016 će vjerojatno biti još toplija.”

“Ovo je dovelo do sve teških suša, poplava, požara i ekstremnih vremenskih prilika. Klimatske promjene također pridonose izbjegličkoj krizi. Siromašni u svijetu su barem najmanje odgovorni za klimatske promjene, no najranjiviji su i pate od njihovog utjecaja”, napisao je.

Opetovano citirajući ekumenskog patrijarha Bartolomeja, koji “hrabro i proročki ističe naše grijehe protiv stvaranja”, Franjo je napravio svoj ​​novi popis takvih grijeha prema okolišu, među kojima su zagađenje, globalno zatopljenje i krčenje šuma.

Za ljudska bića “uništavaju biološku raznolikost Božjeg stvaranja”, da bi se “degradirao integritet zemlje koja uzrokuje promjene u svojoj klimi,” kroz koje se “zagađuju dragocjene vode, zemlja, zraka, a njegov život – i to su sve grijesi”, napisao je papa Franjo.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,