Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LEGALIZACIJA ANTIKRISTA: U Americi zasjedanja nekih gradskih vijeća počinju svečanim prizivanjem sotone

LEGALIZACIJA ANTIKRISTA: U Americi zasjedanja nekih gradskih vijeća počinju svečanim prizivanjem sotone

sastanak-sotonaPrema vijestima u SAD su u nekoliko mjesta (Aljaska, Florida …) zasjedanja gradskih vijeća počinjala svečanim prizivanjem imena sotone

Sotonizam je formalno legalni, registrirani kult i ako njegovi adepti žele izvoditi svoje obrede prije zasjedanja aparata vlasti, u SAD imaju na to pravo – sloboda vjeroispovijesti.

Međutim, u SAD sloboda vjeroispovijesti postoji više od dvjesto godina, pri tom su još nedavno javna prizivanja Kneza Tame u administrativnim objektima bila nezamisliva – ne iz formalno pravnih, već iz kulturnih razloga. Ali, kultura se sada promijenila.

Do nedavno, u vrijeme George Busha, američki protestantizam mogao se shvaćati kao kvazi-službena religija u kojoj se vjera u Bibliju miješala s vjerom u američku izuzetnost, odanost Bogu – s patriotizmom i vatrenim pohvalama vlastitoj državi. To je osobito bilo primjetno na početku iračkog rata kada od dobrog protestantskog kršćanina očekivalo da će biti dobar američki imperijalista.

Ipak, sada se situacija promijenila na najradikalniji način. Dogodio se razlaz između američke političke elite i kršćanstva.

Političko rukovodstvo SAD više uopće nije protestantsko ili kršćansko. Odnosno, političari mogu formalno sebe ubrajati u kršćane, ali po svim pitanjima koja dijele kršćane od njihovih sekularnih oponenata – kao što je stav prema abortusima, priznavanje istospolne zajednice za “brak”, ograničavanje slobode vjeroispovijesti pod izgovorom “borbe protiv diskriminacije” – oni čvrsto stoje na antihrišćanskim pozicijama na koje američki kršćani s negodovanjem ukazuju.

Karakteristično je, na primjer, da je na kongresu Demokratske partije uvodna riječ data Cecile Richards, čelnica Planned Parenthood-a, najveće organizacije koja izvodi abortuse na čitavom teritoriju zemlje, organizacije za koju je nedavno dokazano da je prodavala dijelove abortiranih beba kao materijal za proučavanje.

Za američke kršćane Planned Parenthood – je ustoličenje zla koje likuje i koje je osvojilo Ameriku, a govor C. Richards na kongresu Demokratske partije – veoma bolno podsjećanje na to da je utjecaj kršćana izuzetno opao i da partija koja će vjerojatno postaviti svog kandidata u Bijelu kuću ne smatra potrebnim da uzima u obzir njihova negodovanja.


Kako piše konzervativni američki publicist Matt Walsh, kršćanin ne može podržavati tu stranku i to je sasvim razumljivo: stavovi Hillary Clinton, po svim pitanjima koja ih dijele, potpuno su i dosljedno antikršćanski.

Inače, same demokrate to naročito ne uznemirava – konzervativni kršćani izgubili su ono što se u Americi nazivalo – “kulturnim ratovima” i ostali bez utjecaja na vlast i na kulturu u cjelini, i zato se na njih ne može računati.

U takvoj situaciji, odnos američkih kršćana prema onome što se događa u njihovoj zemlji izrazito je negativan, mnogi već pišu o izgledima za masovne hajke, čiji elementi se već izražavaju u proganjanju poduzetnika-kršćana zbog odbijanja da opslužuju gay-manifestacije.

Stoga konzervativni protestanti (i kršćani uopće) nisu u SAD na vlasti, nego, iako prilično brojni, u oporbi. Dok se političko rukovodstvo te zemlje zaklinje da po čitavom svijetu promovira krajnje liberalne poglede na svijet, kršćani na to gledaju s užasom i odvratnošću.

U tom svjetlu, u kršćanskim krugovima može se čak primijetiti suzdržano odobravanje stanja u Rusiji: dok Amerika ostavlja svoje kršćansko nasljeđe, u Rusiji se odvija masovna izgradnja crkava.

Mnogi vide i poražavajuću promjenu mjesta: nedavno uporište kršćanstva – SAD – pretvara se u izvoznika poročnosti, dok se na mjestu gdje je bujao “bezbožni komunizam” obnavlja kršćanska vjera.

Zbog čega je važno da se to primijeti? Zbog niza razloga, pored ostalih – i političkih.

Ideologija je instrument utjecaja. Rukovodstvo SAD izabralo je kao svoj instrument ideologiju koja dosljedno odbacuje konzervativne i kršćanske vrijednosti i ne izgleda da će se to u budućnosti promijeniti.

U mjeri u kojoj nastoji da učvrsti svoj suverenitet i utjecaj, Rusija se prirodno nalazi u konzervativnom dijelu spektra. Upravo takvo mjesto omogućilo bi joj privući simpatije ljudi i u samoj Americi.
 

 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,