Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LEGALIZACIJA ANTIKRISTA: U Americi zasjedanja nekih gradskih vijeća poÄinju sveÄanim prizivanjem sotone

LEGALIZACIJA ANTIKRISTA: U Americi zasjedanja nekih gradskih vijeća poÄinju sveÄanim prizivanjem sotone

sastanak-sotonaPrema vijestima u SAD su u nekoliko mjesta (Aljaska, Florida …) zasjedanja gradskih vijeća poÄinjala sveÄanim prizivanjem imena sotone

Sotonizam je formalno legalni, registrirani kult i ako njegovi adepti žele izvoditi svoje obrede prije zasjedanja aparata vlasti, u SAD imaju na to pravo – sloboda vjeroispovijesti.

MeÄ‘utim, u SAD sloboda vjeroispovijesti postoji viÅ¡e od dvjesto godina, pri tom su joÅ¡ nedavno javna prizivanja Kneza Tame u administrativnim objektima bila nezamisliva – ne iz formalno pravnih, već iz kulturnih razloga. Ali, kultura se sada promijenila.

Do nedavno, u vrijeme George Busha, ameriÄki protestantizam mogao se shvaćati kao kvazi-službena religija u kojoj se vjera u Bibliju mijeÅ¡ala s vjerom u ameriÄku izuzetnost, odanost Bogu – s patriotizmom i vatrenim pohvalama vlastitoj državi. To je osobito bilo primjetno na poÄetku iraÄkog rata kada od dobrog protestantskog kršćanina oÄekivalo da će biti dobar ameriÄki imperijalista.

Ipak, sada se situacija promijenila na najradikalniji naÄin. Dogodio se razlaz izmeÄ‘u ameriÄke politiÄke elite i kršćanstva.

PolitiÄko rukovodstvo SAD viÅ¡e uopće nije protestantsko ili kršćansko. Odnosno, politiÄari mogu formalno sebe ubrajati u kršćane, ali po svim pitanjima koja dijele kršćane od njihovih sekularnih oponenata – kao Å¡to je stav prema abortusima, priznavanje istospolne zajednice za “brak”, ograniÄavanje slobode vjeroispovijesti pod izgovorom “borbe protiv diskriminacije” – oni Ävrsto stoje na antihrišćanskim pozicijama na koje ameriÄki kršćani s negodovanjem ukazuju.

KarakteristiÄno je, na primjer, da je na kongresu Demokratske partije uvodna rijeÄ data Cecile Richards, Äelnica Planned Parenthood-a, najveće organizacije koja izvodi abortuse na Äitavom teritoriju zemlje, organizacije za koju je nedavno dokazano da je prodavala dijelove abortiranih beba kao materijal za prouÄavanje.

Za ameriÄke kršćane Planned Parenthood – je ustoliÄenje zla koje likuje i koje je osvojilo Ameriku, a govor C. Richards na kongresu Demokratske partije – veoma bolno podsjećanje na to da je utjecaj kršćana izuzetno opao i da partija koja će vjerojatno postaviti svog kandidata u Bijelu kuću ne smatra potrebnim da uzima u obzir njihova negodovanja.

Kako piÅ¡e konzervativni ameriÄki publicist Matt Walsh, kršćanin ne može podržavati tu stranku i to je sasvim razumljivo: stavovi Hillary Clinton, po svim pitanjima koja ih dijele, potpuno su i dosljedno antikršćanski.

InaÄe, same demokrate to naroÄito ne uznemirava – konzervativni kršćani izgubili su ono Å¡to se u Americi nazivalo – “kulturnim ratovima” i ostali bez utjecaja na vlast i na kulturu u cjelini, i zato se na njih ne može raÄunati.

U takvoj situaciji, odnos ameriÄkih kršćana prema onome Å¡to se dogaÄ‘a u njihovoj zemlji izrazito je negativan, mnogi već piÅ¡u o izgledima za masovne hajke, Äiji elementi se već izražavaju u proganjanju poduzetnika-kršćana zbog odbijanja da opslužuju gay-manifestacije.

Stoga konzervativni protestanti (i kršćani uopće) nisu u SAD na vlasti, nego, iako priliÄno brojni, u oporbi. Dok se politiÄko rukovodstvo te zemlje zaklinje da po Äitavom svijetu promovira krajnje liberalne poglede na svijet, kršćani na to gledaju s užasom i odvratnošću.

U tom svjetlu, u kršćanskim krugovima može se Äak primijetiti suzdržano odobravanje stanja u Rusiji: dok Amerika ostavlja svoje kršćansko nasljeÄ‘e, u Rusiji se odvija masovna izgradnja crkava.

Mnogi vide i poražavajuću promjenu mjesta: nedavno uporiÅ¡te kršćanstva – SAD – pretvara se u izvoznika poroÄnosti, dok se na mjestu gdje je bujao “bezbožni komunizam” obnavlja kršćanska vjera.

Zbog Äega je važno da se to primijeti? Zbog niza razloga, pored ostalih – i politiÄkih.

Ideologija je instrument utjecaja. Rukovodstvo SAD izabralo je kao svoj instrument ideologiju koja dosljedno odbacuje konzervativne i kršćanske vrijednosti i ne izgleda da će se to u budućnosti promijeniti.

U mjeri u kojoj nastoji da uÄvrsti svoj suverenitet i utjecaj, Rusija se prirodno nalazi u konzervativnom dijelu spektra. Upravo takvo mjesto omogućilo bi joj privući simpatije ljudi i u samoj Americi.
 

 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,