Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Hillary Clinton se zalaže za uporabu nuklearne sile kako bi se Amerika suprotstavila ruskim hakerskim napadima

Hillary Clinton se zalaže za uporabu nuklearne sile kako bi se Amerika suprotstavila ruskim hakerskim napadima

hillary-hakeriHillary Clinton je obećala da će dignuti američku vojsku na noge koja se bavi cyber napadima iz Rusije i Kine, kada postane predsjednik

Bivša državna tajnca je govorila o kampanji na American Legion Nacionalnoj konferenciji u Cincinnatiju, Ohio, 31. kolovoza, kada je napravila ove izjave.

“Kao predsjednik, ja ću dati do znanja da će se Sjedinjene Države odnositi prema hakerskim napadima kao i prema bilo kojem drugom napadu. Mi ćemo biti spremni sa ozbiljnim političkim, ekonomskim i vojnim odgovorom”, rekla je sudionicima skupa.

“Mi ćemo uložiti napore u zaštitu naših vladinih mreža i u našu nacionalnu infrastrukturu”, nastavila je.

“Želim voditi svijet u kojem će se postavljati pravila u cyberspaceu. Ako Amerika to ne napravi, drugi će. “

Ibtimes.co.uk je izvjestio da je govor Hillary Clinton napravio niz referenci u svezi porasta cyber kriminala – i različite suparničke nacionalne države napadaju Ameriku, tvrdi Hillary Clinton.

Nedavno su hakeri iz Kremlja bili osumnjičeni za hakiranje računalne mreže Nacionalnog odbora Demokratske stranke (DNC), no iako Hillary tako tvrdi, FBI je izjavio da nema nikakve dokaze da su to Rusi napravili.

“Moramo reagirati na razvoj prijetnji iz država kao što su Rusija, Kina, Iran i Sjeverna Koreja”, rekla je Clinton u govoru.

“Trebamo vojsku koja je spremna i okretna, tako da može zadovoljiti cijeli niz prijetnji i raditi u kratkom roku na svakom području – ne samo na zemlji, moru, i u zraku i svemiru, već i u cyberspaceu.”, patetično je izjavila Hillary.

“Vidjeli ste izvješća. Rusija je provalila u puno stvari, Kina je provalila u puno stvari. Rusija još provalila u servere Demokratskog Nacionalnog odbora, možda čak i u neke državne izborne sustave. Tako smo dobili pravo da zakoračimo u ovu igru i uzvratimo silom. Pobrinite se da se dobro obranimo za protiv onih koji idu na nas.”

“Pri utvrđivanju je li cyber napad predstavlja oružani napad, američka vlada razmatra široki raspon čimbenika, uključujući prirodu i opsegu ozljede ili smrti osobe i uništenja ili oštećenja imovine”, rekao je asistent državnog tajnika za internet politiku.

“Cyber ​​incidenti su pregledani od slučaja do slučaja i vodstvo nacionalne sigurnosti i predsjednik će donijeti odluku ako je riječ o ‘naoružanom’ hakerskom napadu”.

Američka vlada i administracija Obame još nije uprla prstom ravno u Kremlj ili u naciju predsjednika Vladimir Putina. Ipak, u predizbornoj retorici, Clinton je ostala odlučna, iako za to nema potvrdu američkih vlasti, da su ruski hakeri bili uključeni u napad na njezinu stranku.

“Znamo da je ruska obavještajna služba, koja je dio ruske vlade, koja je pod čvrstom kontrolom Vladimira Putina, provalila na servere Demokratske stranke”, rekla je Clinton u intervjuu za Fox News emitiran 31. srpnja. U odgovoru, ruska vlada je više puta zanijekala umiješanost u ove napade.

Pogledajte govor Hillary:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,